Samsung'un Galaxy Note 7 modelinin neden olduğu yanma ve patlama hadiseleri firmanın söz konusu modeli tamamen geri çağırmasının ardından geride kalmaya başlasa da benzeri bir beklenmedik hadise şimdi de Apple cihazının başına geldi.

Avustralyalı sörfçü Mat Jones, o esnada ülkedeki sörf tutkunları için ideal olan güney kıyılarında dalgalar arasında dolaşırken, arabasında bulunan iPhone 7 alev almaya başladı ve çıkan yangın nedeniyle arabada büyük hasar oluştu. Jones, konuyla ilgili Yahoo7 News'e yaptığı açıklamada telefonu şimdiye kadar düşürmediğini ya da onu şarj etmek için yabancı bir şarj cihazı kullanmadığını belirtti. Jones, sörf yapmaya giderken telefonunu sadece bazı kıyafetlerinin altına bıraktığını ifade etti.

Böyle bir yanma hadisesinin, geçtiğimiz haftalarda teknoloji dünyasına damgasını vuran Galaxy Note 7 felaketinin ardından gelmesi elbette benzer bir şeyin iPhone 7'lerde de mi yaşanacağı endişesini akıllara getirdi. Fakat şimdilik bu sorunun iPhone 7 açısından genel bir hadise olmadığını söylemek mümkün.

Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada müşteriyle iletişim halinde olduğunu ve kazanın araştırıldığını belirtti.

Kaynak: Chip.com.tr