Adana'da ev kadını Hatice Kızılkaya'nın haberi olmadan adına 3 ayrı hat çıkartan cep telefonu bayii yetkilisi Abdulllah Serin, 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca hat yüzünden eşiyle boşanma aşamasına kadar gelen Hatice Kızılkaya'ya GSM şirketi ve bayiden 4 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

İddiaya göre, Hatice Kızılkaya'nın eşi Selami Kızılkaya 2011 yılında eşi adına kayıtlı 3 ayrı GSM hattı nedeniyle 18 liralık fatura borcuna icra takibi başlatıldığını öğrendi. Haberi olmayan bu hatlar nedeniyle eşiyle tartışan ve boşanma aşamasına gelen Selami Kızılkaya ile avukatının yaptığı araştırma sonucu, hatların Hatice Kızılkaya'nın bilgisi olmadan açıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Kızılkaya çifti, avukatları Volkan Böke aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı da Hatice Kızılkaya'nın haberi olmadan adına GSM hattı açtığı iddia edilen bayi yetkilisi Abdullah Serin hakkında 'Özel belgede sahtecilik' suçundan Adana 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Tutuksuz yargılanan Abdullah Serin, abone sözleşmesini ilgilisinin imzaladığını, kendilerinin düzenlemediğini iddia edip beraatini istedi.

BOŞANMA AŞAMASINA GELDİ

Bu olay nedeniyle eşine kendini ifade etmekte çok zorlandığını ve boşanma aşamasına geldiğini belirten Hatice Kızılkaya da, "Bu hatları kesinlikle çıkartmadım. Hiçbir şekilde iddia edilen şirket hattı kullanmadım" dedi. Sözleşmeler üzerinde yapılan inceleme sonucu imzaların Hatice Kızılkaya'ya ait olmadığı da ortaya çıkınca, iletişim şirketi bayi yetkilisi Abdullah Serin 'Özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, ceza da ertelendi.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Hatice Kızılkaya'nın avukatı, ceza davasının ardından hem bayi yetkilisi hem de GSM şirketi hakkında 2014 yılında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Davaya bakan mahkeme hakimi "Davacının basit bir ödeme emrinin tebliğ işleminde bile aile yaşantısının da iş yeri ve çevresinde maddi ve manevi zarar doğuracak şekilde sosyal ve aile yaşantısında olumsuzluklar yaşayabileceği, haksız tepki ve eleştirilere uğrayabileceği hayatın olağan gelişimi içinde sık rastlanan olaylardandır. Ceza mahkemesi kararı ile kesinleşmiş sahtecilik eylemlerinde her iki davalının da birbirinin bayilik ilişkileri, abonelik, abonelik sözleşmelerinin kurulumu ve yürütülüşünde denetim görevinin bulunuşu ve kar paylaşımı unsurları gözetildiğinde davacı zararından her iki davalının sorumlu olduğu sonucuna varılmıştır" diyerek GSM şirketi ile bayisini 4 bin lira manevi tazminata mahkum etti. Karar geçen günlerde Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi tarafından da onanırken, mağdur yasal faiziyle birlikte toplam 6 bin 210 lira almaya hak kazandı.

Cumhuriyet