“Siyasi slogan tribüne girdiğinde güzel şeyler mi oluyor. Tribünler bölünüyor. 7-8 bin kişinin siyasi sloganında bu insanları tevkif edecek değiliz. Hükümetin spora yaptığı hizmet ortada.”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk Medya Grup Başkanı ve Skytürk360 Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Özdemir’in hazırlayıp sunduğu Stüdya360 programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son dönemde çok konuşulan siyasetin tribünlere girmesiyle ilgili açıklamaları dikkat çekti:

SİYASETÇİ DE HERKES GİBİ İNSANDIR

“Siyasetçi de bir insandır. Tıpkı başkan, antrenör ya da futbolcular gibi. Elbette siyasetçinin de tuttuğu bir takım olabilir. Bunun için, ‘Futbola siyaset bulaştı’ terimi yanlıştır. Tribünlerde atılan sloganlarla hükümet düşmez, kimse de şampiyon olmaz. F.Bahçe taraftarını bir araya getiren Sarı-Lacivertli renklerdir. Tıpkı diğer takımları bir araya getiren renkler gibi. Muhalefetin, sandıkta yapamadığını insanları kışkırtarak tribünlerde yaptırmak gibi bir gayreti olabilir. Muhalefet kendi gerekliliğini yapsın. Taraftar da kendi mecrasında takımını desteklesin.

KÜFÜRE 6222 SAYILI YASA UYGULANIR

Siyasi slogan girdiğinde tribünlerde güzel şeyler mi oluyor? Siyasi sloganlar girince, tribünler de bölünüyor. 7-8 bin kişinin siyasi sloganında bu insanları kalkıp tevkif edecek değiliz. Ama işin içine küfür ya da hakaret girince, 6222 sayılı yasa uygulanır. Bizim kulüplere ne kötülüğümüz oldu? Takımların büyümesi için bu kadar hizmet eden bir hükümet aleyhine slogan atılıyorsa, yapacak birşey yok. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun deplasman yasaklarını protesto etmek için Beşiktaşlı taraftarlarla maçı izlemesi, takdiri hak eden bir eylem. Yarın Saraçoğlu Stadı’nda böyle bir hareket olursa onu da takdir etmeliyiz.”

BİZ UNUTURSAK AVRUPALI DA UNUTUR

“Her demokratik ülkede toplumsal olaylar yaşanabilir. Suriye veya Mısırla’la kıyaslamayın. Oralarda demokrasi yok. İnsanı kıtır kıtır kesiyorlar. Gezi parkı olayı, Türkiye’de moral bozukluğuna yol açtı, ama atlatıldı. Gezi parkını biz unutursak, yabancılar da unutur. Türkiye’yi ispiyonladılar. IOC merkezine olimpiyatın İstanbul’a verilmemesi için binlerce tweet atıldı.

‘BUNLAR GELİP GEÇER’ DEDİLER

Ancak IOC üyeleri, gezi parkı olayları için Türkçe meali ‘Bunlar gelip geçer, önemli değil’ diye söyleyebileceğimiz açıklamalar yaptılar.”

DOPİNG DEĞİL KONTROLLER ARTTI

“Doping, insan fıtratına aykırı. Dopingin zararlarını google’da ararsanız, uzun listeyi görürsünüz. Doping zehir. Doping artmadı, yapılan denetimlerle kullananlar yakalandı. ‘WADA ne derse o olacak’ dedik.”

GENÇLERLE SORUN YOK

“Bizim gençlerle gönül birliği yapmak gibi bir inancımız var. Onları Ak Partili yapmak gibi bir gayemiz yok. İyi bir insan, vatandaş olsun. 1.2 milyar lirayı bulan yüksek öğrenim harçlarını kaldırdı bu hükümet. Dört yıldaki rakam, 4.8 milyar lira. Bu paraya ne yapılmaz ki. Bundan vazgeçtik.”

MİLLİ TAKIM'I DA 3 TEMMUZ ETKİLEDİ

“Abdullah Avcı’nın başarısızlığındaki nedenler iyi irdelenmeli. 3 Temmuz sürecinin milli takımın üzerinde de olumsuz etkisi oldu. Futbola olan ilgi neredeyse kayboldu. Altyapılara daha fazla önem vermemiz gerekir. Takımları altyapıya zorlamamız gerekiyor. Tesisleşme konusundaki altyapıyı yasalar gereği zaten biz yapıyoruz. Sayın Başbakanımız, spora yapılan yatırımı hiçbir zaman israf olarak görmedi. 762 tane spor tesisi inşaatımız devam ediyor.
 
BÜYÜKLERİN YATIRIMI İYİ

Kulüp başkanları görev süresinde yüksek maliyetlerle futbolcular transfer edip, şampiyon olmak istiyor. Haksızlık etmek istemem, dört büyük kulübün altyapıyı büyütme konusunda ciddi adımları ve yatırımları var.”

BÖYLE MİLLİYETÇİLİK OLMAZ!..

Bakan Kılıç, hükümetin ülke sorunlarına duyarlı davranışlarının eleştirilmesini de şöyle yorumladı: “Hem ‘Türkiye büyük bir devlet’ diyeceksiniz hem de bölgedeki gerçeklere kayıtsız kalacaksınız. Böyle milliyetçilik olmaz. Kabul edilebilir bir tavır değil.”

EVET KATİLLER

“İnsan olan herkesi üzen, Suriye’de bardağı taşıran tablo ile karşı karşıyayız. O çocukların fotoğrafını gören herkesin şu empatiyi yapmasını isterim… Nasıl bir duyguyla cevaplayabiliriz o tabloyu? Savaşın bile bir namusu, haysiyeti vardır. Ölümlere neden kimyasal mı değil mi diye bakılmamalı. Ölümlere neden olan katil mi? Evet katil.”

210 MİLYON SICAK PARA

Bakan, Türk futboluna 210 milyon liralık sıcak para müjdesi verdi. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, 2013-2014 sezonunda 4 büyükler dışındaki takımlara 500’er bin lira tutarında 7 milyon yardım etti. Süper Lig takımlarında galibiyet başına ödenen rakam, bu sezon 20 bin lira artarak 120 bin liraya yükseldi. Bakanlık, Türk takımlarının Avrupa’da daha fazla mücadele edebilmesini teşvik için mağlubiyetlerine bile ilk kez prim desteği verecek. Kazanana 200, berabere kalan 150, kaybeden de 100 bin TL prim alacak. Ligdeki galibiyet primleri de yüzde 20 arttı.

BAŞBAKAN'IN İMZASIYLA ÖNDEYİZ

“İstanbul’u rakiplerden farklı kılan, ortaya koyduğumuz projeler. Trafik sorunu olmayan bir İstanbul vaadinde bulunduk. Sayın Başbakanımız, adaylık başvuru dilekçesine imza atarak, bu organizasyonu istediğimizi zaten ortaya koydu. Bu imza bizi bir adım öne çıkarttı. Olimpik harekete bu kadar destek veren bir Başbakanın Arjantin’de yapacağı konuşmayı bizler de merakla bekliyoruz.

TÜRKİYE ALEYHİNE KAMPANYA

Muhalif kesimler, ‘Türkiye bu organizasyonu almasın’ tezini seslendiriyor. Olimpiyat, Başbakan’ın ya da bizlerin meselesi değildir. Milli bir meseledir. Tüm siyasi partilerin, ‘Bize ne görev düşüyor’ demesi gerekir. CHP ve MHP Genel Başkanlarının da olimpiyata destek veren mektuplarını IOC’ye sunduk. Bu milli meseleye herkes sonuna kadar sahip çıkmalı.”

100 ÜLKEDE SUNUM YAPTIK

“İstanbul 2020 için ülkeler arasında 30 kişilik ekiple ziyaretler gerçekleştirdik. 100’e yakın çok büyük uluslararası ölçekteki organizasyonlarda sunumlar yaptık, temaslarda bulunduk. Projelerimiz dudak uçuklatacak cinsten. Çok da beğeni gördü. İstanbulla ilgili anlatacak çok şey var. Sloganımız, ‘Birlikte köprüler kuralım.’ İstanbul’da bir hoşgörü kültürü var.”