Ve Galatasaray Alper'i duyurdu!
 
Her şey mümkün
 
Elmander’e Fransızlar talip
 
Chedjou savaşı
 
Galatasaray, Eskişehirspor ile Alper Potuk için görüşmelere başladığı KAP'a bildirdi.
 
Galatasaray, bir süredir görüşmelerde bulunduğu Alper Potuk ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirimini yaptı.
 
Galatasaray'ın KAP'a yaptığı bildirim şöyle;
 
"Profesyonel futbolcu Alper Potuk'un kulübü Eskişehirspor Kulübü Derneği'nden transferi için resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir."
Her şey mümkün
 
Galatasaray'ın Trabzonspor ile oynadığı maçı izleyen Florent Malouda, geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Chelsea ile kontratı biten Fransız oyuncu, "Serbest kaldım ve geri dönüş için serbest olmam çok iyi. Şu anda geleceğim ile ilgili söyleyebileceğim tek şey; oynamak istiyorum. Fransa'ya döner miyim? Her şey mümkün" dedi.
 
Elmander’e Fransızlar talip
 
Aslan'ın İsveçli golcüsü Johan Elmander’e Fransa’dan teklif var...
 
Sarı-kırmızılılardan ayrılması ihtimaliyle birlikte başta Türkiye olmak üzere çok sayıda kulüp deneyimli oyuncu için sıraya girerken Fransız Ajaccio da nabız yoklamaya başladı.
 
G.Saray ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Elmander’i transfer etmek isteyen Korsika ekibi, 1. lige çıkması kesinleştiği anda Cimbom’un kapısını çalacak.
 
Chedjou savaşı
 
Lille'in Kamerunlu stoperi için şartları zorlayan Aslan; Sunderland, Schalke, Valencia ve Porto'nun ardından ezeli rakibi F.Bahçe'ye karşı da mücadele edecek
 
Yeni sezona çok daha güçlü bir kadro ile girmenin planlarını yapan Cimbom, Chedjou için büyük bir savaş verecek... Lille'in bonservisine 8 milyon euro istediği Kamerunlu stoper için 7.5 milyon euro'ya kadar çıkan sarı-kırmızılıların karşısında artık ezeli rakibi F.Bahçe de var. Keza 28 yaşındaki oyuncunun menajeri Gelabert, Kanarya'nın da devreye girdiğini bizzat açıkladı. 
 
ASLAN'IN TUTKULU LİDERLERİ...
 
Fransa'nın kuzeyinde yayın yapan La Voix du Nord isimli gazete ise Cimbom'un Chedjou konusunda son derece ısrarcı olduğunu belirten haberinde, "Drogba ve Sneijder'i almayı başaran G.Saray'ın tutkulu liderleri bir kez daha rakiplerini alt edebilir" yorumunu yaptı. Sarı-kırmızılıların gözdesini isteyen kulüpler arasında Sunderland, Schalke, Valencia ve Porto da bulunuyor... 
 
SAKATLIĞI CİDDİ OLABİLİR!
 
Öte yandan G.Saray'ın yanı sıra pekçok kulübün listesinde olan Chedjou'nun sakatlığı endişelendirdi... Takımının Montpellier ile oynadığı maçta sağ arka adalesinden sakatlanan Kamerunlu stoperin durumunun ciddi olabileceği belirtildi. Net bilginin ise ancak gelecek hafta alınabileceği bildirildi.
 
Beşiktaş transfer haberleri
 
Q7 Beşiktaş’a gelecek 
Fernandes'in yerine Bosingwa teklifi 
 
Aybaba gönderildi rota Heynckes
 
Kartal kolları sıvadı 
 
Q7 Beşiktaş’a gelecek 
 
ABD’den gelir gelmez seçim çalışmaları içerisine giren Serdal Adalı, Beşiktaş’ın eski yönetici ve başkan adaylarından olan Murat Aksu ile dün bir araya geldi.
 
Fikret Orman’ın özellikle son aylardaki yönetim biçimini beğenmeyen Büyük Koalisyon, ilk görüşmesinde bir yol haritası çizdi.
 
Bugün bir kez daha bir araya gelecek olan ikiliden Serdal Adalı, aday olursa eski futbolcuları Ricardo Quaresma’yı kesinlikle Galatasaray’a kaptırmayacağını Murat Aksu’ya söylediği ortaya çıktı. Aday olması durumunda Portekizli futbolcuyla bir ön protokol imzalamayı düşünen Adalı, seçimi kazanması durumunda bu oyuncuyu bir kez daha siyah - beyazlı takıma kazandıracak.
 
Öte yandan bir kaç konu dışında bütün maddelerde ortak bir yol bulan Aksu ve Adalı bu gün bir kez daha bir araya gelerek, ufak tefek pürüzleri gidermeye çalışacak. Bu aradan camiadan sızan haberlere göre Serdal Adalı ve Murat Aksu’nun ortak bir aday belirleyerek o kişinin altında listeye de girebilecekleri öğrenildi.
 
Fernandes'in yerine Bosingwa teklifi 
 
Beşiktaş yönetimi, Fernandes'in sözleşmesini uzatmak için menajer Mendes'i İstanbul'a davet etti. Mendes'in görüşmeler için yardımcılarından Brandao'yu İstanbul'a göndereceği öğrenilirken, Mendes'in siyah-beyazlılara daha önce gündeme gelen sağ bek Bosingwa'yı teklif edeceği bildirildi.
 
Aybaba gönderildi rota Heynckes
 
Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Samet Aybaba ile yollarını ayırdı. Dün Aybaba ile yöneticiler arasında Ümraniye'deki görüşmenin ardından bir açıklama yapan tecrübeli çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı: "İstifa etmedim. Başkanımızın, 'Üçüncülük Beşiktaş için başarı değildir, başarısızlık halinde herkes gider' diye bir beyanatı vardı. Biz de 'Eğer böyle görüyorsa gereğini yapsın' dedik. Doğru dürüst geldik, işimizi yaptık. Eğer benim sözleşmem feshedilecekse, gerekeni yapması için sözleşmemde ne yazıyorsa avukatlarımla görüşebilirler. Sonuçta biz her zaman Beşiktaşlı kalacağız. Yarın bir terslik olursa yine Beşiktaş'ın hizmetinde oluruz."
 
ALMAN HOCANIN MALİYETİ EL YAKIYOR
 
Siyah-beyazlılarda şimdi gözler Aybaba'nın yerine kimin geleceğine çevrildi. Beşiktaş yönetiminin hedefindeki ilk isim Jupp Heynckes. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Heynckes'i düşündüklerini doğrularken, "Ancak bu gibi A klas teknik direktörler, yıllık 5-6 milyon euro istiyor. Kuracağı kadro 40 milyon euro'ya denk geliyor. Bu parayı veremeyiz" ifadesini kullandı. Bu arada Beşiktaş'ta yerli hoca adayları arasında ilk isim olarak Ertuğrul Sağlam düşünülüyor. Sağlam'ın dışında Ersun Yanal isminin de siyah-beyazlı yönetimin önüne sunulduğu öğrenildi.
 
KOEMAN'DAN RET
 
Öte yandan Beşiktaş teknik direktörlüğü için adı geçen Roland Koeman, Feyenoord'un TV kanalında, gelecek planları hakkında konuştu. KoKartal kolları sıvadı eman, Feyenoord'dan önümüzdeki iki sezonda ayrılmayı düşünmediğini, bu yüzden hiçbir takımla transfer görüşmesi yapmayacağını söyledi.
 
Kartal kolları sıvadı 
 
Kaleye Tolga’yı düşünen siyah-beyazlılar, defansı Aykut’la sağlama almayı planlıyor. Serkan Balcı listede, Sefa ile Veysel için görüşmeler sürüyor. Forvete ise ilk aday Cole…
 
İSKOÇ GiDiYOR TOLGA GELİYOR
 
Kalede büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, bu sezon yediği 49 golle olumsuz bir rekora imza atmıştı. Sezon biter bitmez bu durumu masaya yatıran Kara Kartallar, çıkışı Trabzonspor’un tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin’de buldu. Oyuncuyla uzun süredir devam eden görüşmelerde sona gelinirken, deneyimli kaleci için Karadeniz ekibiyle de temasa geçildi.
 
BU arada Allan McGregor da resmen ayrılıyor. Hull City’nin İskoç file bekçisi için 1 milyon 200 bin Pound’luk teklif yaptığı ve Kartal’ın öneriyi kabul ettiği öğrenildi.
 
SAĞ ÇİZGİYE SERKAN BALCI
 
Hem yerli kadrosunu güçlendirmek, hem de Avrupa Ligi’nde yarışacak bir takım oluşturmak için kolları sıvayan Beşiktaş’ın transfer listesi belli oldu. Neredeyse tüm bölgelere takviye yapmaya hazırlanan siyah-beyazlılar, en sorunlu mevkiisi olan savunmayı Aykut Demir’le güçlendirecek. 24 yaşındaki gurbetçi oyuncu için Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav 3 milyon Euro istiyor.
 
Gündemdeki bir diğer isim de Serkan Balcı. Trabzonspor’la sözleşmesi biten yıldız oyuncuya senelik 2 milyon TL teklif edildiği ve prensip anlaşmasına varıldığı kaydedildi.
 
ORTA SAHAYA VEYSEL & SEFA
 
Eskişehirspor’un bu sezonki en istikrarlı oyuncusu olan Veysel Sarı için resmi teklifini yapan Beşiktaş, bu transferde sona yaklaştı. 24 yaşındaki genç oyuncu için bugün Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Eskişehirspor’un patronu Halil Ünal biraraya gelecek. Bu işin 2 milyon Euro’ya biteceği konuşuluyor.
 
Kayserispor’un parlayan yıldızı Sefa Yılmaz da Kartal’ın transfer listesinde bulunuyor. Kayseri Başkanı Recep Mamur, “Orman bizden Sefa’yı istedi. Ancak biz satmayacağımızı ilettik” dese de, siyah-beyazlılar şansını zorlamayı düşünüyor.
 
FORVET HATTINA CARLTON COLE
 
Ligin en skorer takımlarından olan Beşiktaş, hücum hattını da ‘es’ geçmiyor. Kiralık sözleşmesi sona eren Mamadou Niang ile sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Hugo Almeida’nın yerine düşünülen ilk isim West Ham’dan ayrılan Carlton Cole… 29 yaşındaki İngiliz golcünün bonservis bedelinin bulunmaması en büyük avantajı. Menajerler aracılığıyla Beşiktaş’a önerilen Carlton Cole’un, Türkiye’ye gelmeye çok sıcak baktığı ifade edildi.
 
Cole konusunda yönetimin tüm sorunları aştığı, ancak son kararı yeni teknik direktörün vereceği öğrenildi.
 
 Fenerbahçe transfer haberleri
 
 Fenerbahçe, Stefan Kiessling'in peşinde!
"Türkiye sallanacak"
 
Emenike'de imza an meselesi
 
Fenerbahçe, Bundesliga'da bu sezon gol kralı olan Stefan Kiessling'i transfer etmek istiyor.
 
Bu sezon transferde en küçük bir riske bile girmek istemeyen Fenerbahçe, listesini birbirinden kaliteli isimlerle doldururken, peşine düşülen son yıldızın Bayer Leverkusen'li Stefan Kiessling olduğu ileri sürüldü. Attığı 25 golle, Lewandovski'yi geçerek bu sezon Bundesliga'da gol kralı olan 1.91 m. boyundaki Kiessling için görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Geçen sezon da Fenerbahçe'nin gündemine gelen 29 yaşındaki Alman golcüyü, hem teknik direktör Aykut Kocaman'ın hem de başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediği bildirildi.
 
12 MiLYON EURO'YA BiTEBiLiR
 
Fotomaç'ta yer alan habere göre; Bayer Leverkusen formasıyla 34 maçta 25 gol, 10 asistlik istatistik elde eden Kiessling için Fenerbahçe'nin 12 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtildi. Almanya'ya giderek kulübüyle temasa geçen idari menajer Hasan Çetinkaya'nın Türkiye'ye umutlu döndüğü ve yönetime verdiği raporda, transferin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu söylediği vurgulandı. Listesinde Cardozo, Paulinho, Emenike, Robinho, Ribery gibi süper yıldızların yer aldığı Fenerbahçe'nin bu oyunculardan hangisini bünyesine katacağı merakla bekleniyor.
 
"Türkiye sallanacak"
 
Bir sol bek, bir stoper, bir santrfor, bir de yaratıcı orta saha transferi planlayan Kanarya’da bu isimlerden biri dünya yıldızı olacak. Yıldırım’ın en büyük hedefi ise 5’te 5’le biten 2010-11 sezonunu tekrar yaşatmak.
 
10 NUMARAYA 10 NUMARA
 
Fenerbahçe’de yeni sezon için düğmeye basılmış durumda... Teknik kadroyla görüşen, takımın ihtiyaçları konusunda raporları alan başkan Aziz Yıldırım harekete geçti bile. Bu doğrultuda Emmanuel Emenike transferinde son aşamaya gelindi. Ancak Fenerbahçe Başkanı’nın asıl hedefi forvet arkasına yapılacak hamle olacak gibi. Daha önce bu bölgeye Ariel Ortega, ardından Alex de Souza gibi iki süper yıldızı transfer eden Yıldırım’ın yakın çevresine yaptığı “Öyle bir transfer yapacağım ki, Türkiye sallanacak. Tüm transferler de kampa hazır olacak” sözleri dilden dile dolaşıyor.
 
SALONLARA GERİ DÖNÜŞ
 
3 Temmuz öncesi 2010-11 sezonunu 5’te 5 yaparak tamamlayan Kanarya’nın amatör şubelerde bu yıl yaşadığı düşüş de başka bir konu. Voleybol ve basketbol şube sorumluları ile görüşen Aziz Yıldırım, “F.Bahçe bulunduğu her alanda zirveye oynar. Aksini kabul edemem” uyarısı yaptı. F.Bahçe’nin bu görüşmelerin ardından bayan basketbolda Hollingsworth, Yacoubou, Tuğçe Canıtez, erkek voleybolda Daniel Castellani, Felipe Fonteles, Emin Gök, bayan voleybolda da Marcello Abbondanza, Fe Garay, Havlickova, Glass, Bauer gibi flaş transferlere imza attığını hatırlatalım.
 
PEPE TAKTİĞİ
 
Stoper konusunda F.Bahçe sağ gösterip sol vurmaya hazırlanıyor. Daha önce R.Madrid’in yıldızı Pepe için “Yaşlı” yorumunu yapan başkan Aziz Yıldırım, perde arkasından işi bitirebilir.
 
YILDIRIM'DAN STRATEJİK HAMLE
 
Transferde Fenerbahçe yönetiminin anayasası belli... Son aşamaya kadar transferi gizliden gizliye götürmeyi hedefleyen Sarı-Lacivertlilerde Emenike şu ana kadar en çok öne çıkan isim konumunda. Stoper konusunda ise perde arkasında başkan Aziz Yıldırım’ın Real Madrid’in Portekizli yıldızı Pepe için girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor. Bilindiği gibi Yıldırım geçtiğimiz günlerde Pepe için “Yaşlı” yorumunu yapmış ve Portekizli stoper için “Bu iş olmaz” yorumları öne çıkmıştı. Ancak Pepe’yle ilgili açıklamayı yaptığı gün “Çok pahalı” dediği Emenike transferinde imza aşamasına gelmiş oluşu da Yıldırım’ın Real Madridli stoper için ‘şaşırtma taktiği’ uyguladığı iddialarını da beraberinde getirdi. 2007 yılında Porto’dan 30 milyon Euro karşılığında Real’e transfer olan 1.87’lik Pepe’nin 2016 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.
 
GÖKHAN İNLER'DE SÜRPRİZ FORMÜL
 
Yeni sezonda yerli kalitesini artırmayı hedefleyen Fenerbahçe’nin orta alan için hedefindeki en büyük isim Gökhan İnler... 2011’de de F.Bahçe’nin gündemine gelen, ancak 17.5 milyon Euro karşılığında Udinese’den Napoli’ye transfer olan yıldızla ilgili en büyük sıkıntı bonservis. Aykut Kocaman’ın kafasındaki çift yönlü orta saha tanımının tam karşılığı olan 28 yaşındaki İsviçre vatandaşının bonservisi için 15 milyon Euro’luk bir bedel isteniyor. Daha önce bu konuda Krasic+para teklifini benimseyen F.Bahçe’nin bu pakete Stoch’u da eklemeyi düşündüğü öğrenildi.
 
GİDEN SERDAR GELEN SERDAR
 
Sarı-Lacivertli ekipte yeni sezonda savunmada da büyük hareketlilik yaşanacak gibi. Orhan Şam, Serdar Kesimal gibi isimlerin takımdan ayrılacak olması, yabancı bir stoper dışında yerli takviyesini de kaçınılmaz hale getiriyor. Bu doğrultuda Serdar Taşçı’yla ilgili temaslarını sürdüren Fenerbahçe’nin 26 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelini düşürmeye çalıştığı öğrenildi.
 
JOSEPH YOBO BİLMECESİ
 
Kanarya’nın geçtiğimiz sezon başında Everton’dan bonservisini aldığı Joseph Yobo konusunda teknik ekip kararsız... Nijeryalı stoperin takımdan gönderilmesi ve savunma göbeğine iki takviye yapılması ihtimaller arasında. Ancak Yobo’nun 2 yıl daha sözleşmesinin bulunması bu konuda kulübün elini kolunu bağlıyor. 2 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme bedelini almadan hiçbir yere gitmeyeceğini belirten Yobo’yla ilgili bilmecenin nasıl çözüleceği merak konusu.
 
Emenike'de imza an meselesi
 
Şike sürecinde tek maç oynamadan Rus kulübü Spartak Moskova'ya satılan golcü, geri dönüyor. Emenike için başkan Yıldırım, Rusya'ya gidip noktayı koyacak.
 
Fenerbahçe sezon bitmeden transfer bombasını patlatıyor. İki sezon önce patlayan şike soruşturmasında apar-topar Spartak Moskova'ya satılan Emmanuel Emenike geri dönüyor. Karabük'ten 9 milyon euro'ya transfer edilen, bir maç bile oynamadan 10 milyon euro'ya Spartak Moskova'ya satılan Nijeryalı golcü için başkan Aziz Yıldırım devrede.
 
EZELİ RAKİP ATEŞLEYİCİ OLDU
 
Lig şampiyonluğunda ezeli rakibine geçilmesi, Avrupa'da finalin eşiğinden dönülmesiyle güçlü bir kadro kurmak isteyen Aziz Yıldırımkesenin ağzını da açıyor. Aykut Kocaman'ın her fırsatta "Emenike olsaydı" sözünü de dikkate alan başkan Aziz Yıldırımgelecek hafta Rusya'nın yolunu tutacak.
 
SAKATLIĞI ÖNEMLİ DEĞİL
 
Başkan Aziz Yıldırım hem Spartak Moskova yönetiminden hem de Emmanuel Emenike'den "olur" cevabı aldığı için son detayları görüşüp imzayı attırmayı düşünüyor. Bu arada iki ay sahalardan uzak kalmasının ardından çıktığı ilk maçta yeniden sakatlanan Emenike'nin durumu da netleşti. 26 yaşındaki oyuncunun idmanlara başlaması ve 1 Temmuz'daki sezon açılışına hazır olacağının açıklanması transferin önünü açtı.
 
MENAJERİ: F.BAHÇE RESMİ TEKLİF YAPTI
 
Fenerbahçe cephesinde olumlu hava eserken Emenike'nin menajeri Erdem Konyar da "müjde gibi" açıklamalar yaptı. Konyar, F.Bahçe'nin Spartak Moskova ile görüştüğünü, ocak ayında da iki kulübün masaya oturduğunu belirterek, "Haberlerin bir kısmı doğru. Bizim F.Bahçe ile anlaştığımız ve yazılan rakamlar ise yanlış" ifadesini kullandı. Radyospor'da Özgür Sancar'a konuşan FIFA menajeri Erdem Konyar şunları söyledi: Spartak Moskova'nın 10 milyon euro'ya aldığı oyuncuyu daha aşağı bir rakama vermesi mümkün değil. Yine Emenike'nin Rusya'da aldığı 2.5 milyon euro'nun altındaki bir paraya 'evet' demesi de olanaksız. Emenike, F.Bahçe'de oynamak istiyor, görüşmeler sürüyor.
 
26 NiSAN'DA BERAAT ETTi
 
2011 yılındaki Karabük-F.Bahçe maçında şike yaptığı gerekçesiyle yargılanan Emmanuel Emenike, 26 Nisan 2013'te yapılan duruşmada aklandı. Duruşmaya katılmayan Emenike beraat haberi sonrası, "Uykusuz günler geçiriyordum. Şimdi çok mutluyum. Türk adaletine güveniyordum. Gerçek ortaya çıktı" dedi. Emenike'nin karar sonrasında Türkiye yolunun açılmasına çok sevindiği, "Dönüşümün önünde engel kalmadı" dediği öğrenildi.