Ntv.ru’da yer alan habere göre Beşar Esad’ın çevresindeki yetkili kişiler İsrail’in bir kere daha Suriye bölgesini bombaladığında savaşın alenen başlamış olacağını duyurdu.
 
Beşar Esad’ın, Rusya kanalıyla ABD’ye İsrail’e uyarıda bulunmasını, aksi takdirde uyarı yapmadan İsrail’e ateş edileceği konusundaki taleplerini ilettiği öne sürülüyor. Ancak Suriye’de bulunan Rus Büyükelçiliği bu haberi doğrulamadı.
 
Bu arada İsrail saldırısının nedeni ne olursa olsun askeri çatışmaların başlamasına ihtimal verdiği için dünya tarafından hoş karşılanmadı. BM Genel Sekreteri de endişelerini dile getirdi. Suriye’nin “kendini tutması” için bir çok ülkeden çağrı yapıldı.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksander Lukashevich de konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Lukashevich, “İsrail tarafından 3 ve 5 Mayıs’ta endişe verici nitelikte yapılan hava saldırılarıyla ilgili durumu aydınlatmaya ve incelemeye devam ediyoruz. Durumun daha da ileriye gitmesi Suriye dışında Lübnan’da da gerginliğin artmasına neden olacak bu konuda endişeliyiz” dedi.