BEYRUT - ÖSO Birleşik Komutanlığı sözcülerinden Kasım Sadeddin, Hizbullah militanlarının dün gece Kusayr'daki stratejik bir bölgeye sızmaya çalıştıklarını, çıkan çatışmada 20 Hizbullah üyesinin öldürüldüğünü söyledi. 

AA muhabirine telefonda açıklama yapan Sadeddin, Suriye ordusu ve Hizbullah'ın Kusayr'a dün geceden itibaren saatte ortalama 50 havan topu attığını ve düzenli olarak hava saldırısı gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

Bu arada akrabaları, aynı zamanda Sur ili En-Nefahiye beldesi Belediye Başkanı olan Hatim Hüseyin'in, Suriye'deki çatışmalarda öldürüldüğünü doğruladı. Hizbullah'tan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. 

Öte yandan, Suriye'de öldürülen Hizbullah militanlarından Hasan Ali Şahrur için bugün Nebatiye ilinde cenaze töreni düzenlendi. Şahrur'un Nebatiye'deki cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. 

SABRA, ARABİ'Yİ ARADI 
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu geçici Başkanı George Sabra, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi'yi telefonla arayarak, Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesinden duyduğu endişeyi dile getirdi. 

Suriye Ulusal Konseyi Üyesi Muhammed Sermini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabra'nın Arabi'yi arayıp Hizbullah'ın ve İran'ın Kusayr'daki savaşa dahil olmasının büyük bir tehlikeye yol açacağını ve bölge ülkelerini de savaşın içine sokacağını söylediğini, Arabi'nin de olaya çözüm bulması için Rusya ve ABD ile iletişime geçeceği sözünü verdiğini ifade etti. (aa)