Başbakan Tayyip Erdoğan Reyhanlı saldırısının ardından Amerika'ya uçtu. Yarın Amerika Başkanı Obama ile görüşecek olan Erdoğan'ın gündemi kabarık. Görüşmede, Reyhanlı'daki bombalı saldırı, Suriye ile ilgili Amerika-Rusya uzlaşması karşısında Türkiye'nin ne yapacağı, güvenlik ve ekonomik meseleler ile açılım gündeme gelecek.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı TSİ 07.45 sıralarında Washington’daki Andrews Air Force Base askeri havalimanına indi.
 
Başbakan Erdoğan’ı hava üssünde Amerika Protokol Şefi, Havva Üssü Komutanı, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan karşıladı.
 
Erdoğan'a eşi, kızı ve torununun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve iş adamları eşlik ediyor.
 
Beyaz Saray’ın resmi misafirhanesi Blair House’da konaklayacak olan Başbakan Erdoğan, ABD temaslarına bugün yerel saatle 15.00’de Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatının temel atma törenine katılarak başlayacak.
 
Başbakan Erdoğan'ın Amerika Başkanı Obama ile görüşmesi yarın gerçekleşecek. Görüşmenin ana gündem maddelerini ise Suriye, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar, Kürt açılımı, güvenlik ve ekonomik konular oluşturacak.
Erdoğan, 19 Mayıs'ta Amerika'da olacak, bayramın ertesi günü yurda dönecek.