Gergin geçen TFF Genel Kurulu sonrası Fenerbahçe Kulübü, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i adeta topa tuttu. Bilindiği gibi Demirören, genel kurulda yaptığı konuşmada, Fenerbahçe ve Beşiktaş ’ın UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili olarak “Türk futbolu ile TFF ilgilenir. Diğerleri kulüplerin kendi davalarıdır. Kulüpler ceza alır ya da almaz. Bu bizi ilgilendirmez. Yeter ki Türk futboluna ceza gelmesin” yönünde açıklama yapmıştı. Sarı-lacivertli kulüp, buna karşı olarak dün resmi internet sitesinde, “UEFA’nın ülke içi lobi ve çıkar ilişkilerinin gölgesinde alacağı her türlü hukuka aykırı kararın yegane sorumlusu Türkiye Futbol Federasyonu olacaktır” ifadeleri kullanıldı. 
 
‘Randevu bile alamıyorlar’ 
 
Açıklamada, “Kendi kurum ve kurul kararlarının dahi arkasında duramayıp bu konuda UEFA’dan randevu dahi alamayan ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu UEFA nezdinde ‘bir hiç’ konumuna getirenlerin, Fenerbahçe adına konuşması ve Fenerbahçe adına katkı sağlamasının beklendiği iddiası ise spekülasyondan başka bir şey değildir” ifadeleri dikkat çekti. 
 
Trabzonspor’a da taş 
 
Fenerbahçe Kulübü, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor için de için de ağır ifadeler kullanırken, “Düşündürücü olan adında Türkiye ibaresi taşıyan bir kurumun başında bulunanların, üçüncü Sınıf mafya tavrıyla yüzlerine karşı yapılan hakaretlerden korkarak; temsil ettikleri kulüpleri ve camiaları anında terk edecek karakterde olduklarına kamuoyunun tanıklık etmek zorunda kaldığıdır” denildi ve kongrede Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı konuşmaya ve sonrasındaki gergin havaya atıfta bulunuldu. 
 
Sarı-Lacivertliler, ayrıca“Son sözümüz fırsat rantı peşinde koşanlaradır. TFF yönetimi idari zaaf içinde olabilir. Ama ve ancak bu durum tarihleri, geçmişleri ve hatta bugünleri dahi tartışmalı olan bir takım kişilere durumdan vazife doğuramaz ve doğurmayacaktır” dedi. 
 
Cavcav: Ya karar değişecek ya da federasyon
 
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı futbolcu konusunda aldığı karara (Kulüpler 10 yabancıyla sözleşme imzalayıp maç kadrosunda 6 tanesine yer verebilecek) tepki göstererek, “Karar değişmezse, federasyon değişecek” dedi. Bugün veya 24 Haziran Pazartesi günü TFF ile görüşmeye çalışacaklarını ifade eden Cavcav, “Görüşmeyle ilgili TFF’den aksi bir karar gelmesi durumunda olağanüstü genel kurul için şartları yerine getirmeye çalışacağız. TFF’nin yabancı futbolcu konusunda aldığı karar değişmezse, federasyon değişecek. Türkiye’de Fenerbahçe ne diyorsa o oluyor” diye konuştu. 
 
Cavcav, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, yabancı oyuncularla ilgili bir karar alarak, TFF’ye sunduklarını söyleyerek, “18 kulüp içinde sadece Fenerbahçe’nin muvafakat etmediğini öğrendik. Bu, düşündürücüdür. Fenerbahçe’nin transferde yabancı oyuncuları kadrosuna katmakla ne yapmak istediğini de anlamadık” dedi.