Toprak Mahsulleri Ofisi, Akçakoca Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2013/2014 hububat (buğday, arpa, çavdar, yulaf,) mısır ve çeltik alım döneminde, üreticilerden yapılacak ürün alımları tam randevu sistemine göre yapılacağı bildirildi.
 
Toprak Mahsulleri Ofisi, Akçakoca Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "TMO bu hasat döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirilecektir. Uygulamalarına her yıl bir takım yenilikler ekleyerek daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan Kurumumuz, 75. yılında da bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılında üreticilerimize daha kaliteli hizmet vermek ve hasat döneminde en kısa sürede ürün teslimatını gerçekleştirmek amacıyla buğday ve mısır peşin alımları; randevulu ve randevusuz olarak, emanet alımları ise tamamen randevulu olarak gerçekleştirilmiştir. Çeltik alımları ise tamamen randevulu olarak yapılmıştır. 2012 yılında randevulu olarak iş yerlerine gelen üreticilerin ürünleri aynı gün içerisinde, randevusu olmayanların ise iş yerlerindeki sıraya göre alınmıştır. Uygulama kamuoyu tarafından olumlu karşılanmıştır. TMO, hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerimizin iş yerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, uygulamalarına bir yenisi daha ekleyerek, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirilecektir" denildi.
 
u sistemle birlikte ürün sahipleri, TMO’ya arz edecekleri ürünler için www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alınabilecekleri gibi kurumun Şube Müdürlüğü ve Ajans Amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabilecekleri belirtilen açıklamada "Randevular, taahhütnameli alımların başlamasıyla birlikte alınabilecektir. Randevular, ürün teslim etmek istenilen iş yerleri için yapılacaktır. Randevu alma işlemi, gerçek kişiler için TC Kimlik Numarası, tüzel kişiler için vergi numarası ile yapılacaktır. Üreticiler, ÇKS’de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmektedir. ÇKS’si olmayan kesimler, her bir iş yeri için günlük en fazla 250 ton emanet randevusu alabileceklerdir. Randevular, iş yerlerinin günlük alım kapasitelerine göre verileceğinden, randevu alacak kişilerin getirebileceği ürün miktarı kadar randevu alınması, sistemin işleyişi açısından faydalı olacaktır. Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve Kurumumuzun planlı-programlı bir şekilde hizmet vermesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Ürününü TMO iş yerine teslim etmek isteyen ürün sahipleri için hazırlanan randevu sistemi ve internet üzerinden nasıl randevu alınacağını detaylı olarak anlatıldığı broşür ve afişler, ülkemizin her noktasına ulaştırılmıştır. Ürün sahiplerinin, broşür ve afişleri incelemeleri veya TMO iş yerlerinden bilgi almaları halinde, randevu alma aşamasında ve ürün teslimatında yaşanması muhtemel sorunlar ortadan kalkacaktır. Randevu sisteminin uygulanmasıyla birlikte, iş yeri önünde bekleme randevu günüyle sınırlı olacaktır. Ürün sahiplerinin, TMO’dan aldıkları randevu gününü dikkate alarak hasat ve ürün nakliyesini programlamalarına imkan sağlanmış olacaktır. İş yerinin günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğinden, TMO’ya arz edilen ürün, en seri şekilde alım işlemine tabi tutulacaktır. Ürün sahipleri, randevu gününde ürün teslim edeceklerinden, ilave nakliye ücreti ödemeyeceklerdir."
 
İHA