VakıfBank Spor Kulübü Cimnastik Okulu, yeni dönem çalışmalarına Kartal Cimnastik Spor Salonu’nda başlıyor. Son üç yılın Türkiye şampiyonu olan ve milli takımlara sporcu yetiştirmeye devam eden VakıfBank Cimnastik Okulu, 2014-2015 döneminde de çok iddialı.

VakıfBank Spor Kulübü, yarıştığı her branşta olduğu gibi cimnastikte de altyapıya oldukça önem veriyor. Voleybolda altyapıdan yetiştirdiği sporcularla Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olan VakıfBank, cimnastikte de zirveyi hedefliyor.

VakıfBank Cimnastik Okulu’nda artistik cimnastik branşında 3-8 yaş aralığında kız ve erkek çocuklar için kayıtlar başladı. Günde iki saat süren eğitimler, sekizli gruplarla 10.00-11.00 ve 11.10-12.10 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. VakıfBank Cimnastik Okulu’nda yeni kayıtlara göre ek saatler de programa dahil edilecek.

Milli Takım Antrenörü Cem Volkan Yavaş eğitmenliğindeki VakıfBank Cimnastik Okulu’nun temel hedefi; çocukların koordinasyon ve temel motorik özelliklerini, esneklik ve kuvvetini geliştirip fiziksel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sporcuların cimnastikle birlikte özgüven, disiplin, kendi başlarına iş yapabilme özelliklerini kazanmaları şeklinde sıralanıyor.

Altyapıyla desteklenen VakıfBank Cimnastik Şubesi’nde 3 farklı yaş kategorisinde 20 sporcu bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde de milli takıma 3 sporcu veren ve VakıfBank, Türkiye şampiyonalarında bu yıl da zirveyi hedefliyor.

Kaynak: CIHAN