Litvanya’da düzenlenen ’Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda bayanlar 50 kilogram kategorisinde şampiyon olan 18 yaşındaki Gülhan Bilgiç, başarılarıyla şampiyonaların popüler isimleri arasında yer alıyor.

Geçen hafta Vilnius kentinde 24’üncüsü düzenlenen organizasyona katılan Bilgiç, rakiplerinin bileğini bükerek şampiyonluğa ulaştı. 46 ülkeden 600 sporcunun yarıştığı şampiyonada Türkiye de takım halinde gençlerde dünya ikincisi oldu.

Bilgiç, AA muhabirine, şampiyonanın kendisi adına çok iyi geçtiğini belirterek, kategorisinde 13 sporcu bulunduğunu, namağlup finale kaldığını söyledi.

’Finalde de aynı şekilde başarıya ulaştım. Hem sağ hem de sol kolda şampiyon oldum’ diyen Bilgiç, spora antrenörü Ali Gülaçtı sayesinde başladığını anlattı.

Bilgiç, şöyle konuştu:

’Antrenörüm beni bölgesel maça götürdü, orada hiçbir şey bilmediğim halde birinci oldum. Daha sonra Türkiye maçlarına katılmaya başladık. Türkiye’de katıldığım ilk turnuvada sol kolda ikinci oldum. Sonraki turnuvada sağ ve sol kolda ikinci oldum. Bunun ardından Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandım. O şampiyonada sağ kolda üçüncü olabildim, sol kolumu sakatlamıştım. Milli formayı giymek çok güzel bir duygu. Bu formayı giymenin verdiği ağırlık var. Oraya gittiğinizde zaten tüm gözler sizde oluyor. Türk bayrağının önemi herkesçe biliniyor. O kadar ülkenin içinde İstiklal Marşı’nı herkese dinlettiriyorsun. Bu, büyük bir duygu.

Marşımızı iki kere dinlettirdim, çok daha büyük bir duygu.’ 

’Hedeflerimi büyüttüm’ 

Başarı elde edince devamının da beklendiğine dikkati çeken Bilgiç, çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. 

’Türkiye’de sağ ve sol kolda yenilgisiz birinci oldum’ ifadesini kullanan Bilgiç, şöyle devam etti:

’Sonrasında Avrupa’ya gittim ve orada da iki kolda yenilgisiz birinci oldum. Litvanya’daki Dünya Şampiyonası’na katıldım ve orada da her iki kolda da namağlup şampiyon oldum. 18 yaşı bitirdik, 21 yaş kategorisine geçiyoruz. Bu kategoride de yenilgisiz final almak istiyorum. Başarımı devam ettirmek istiyorum. Namağlup şekilde, 3 yıl çalışarak dünya şampiyonluğunu elde ettim. Türklerin bileğini büktürmüyoruz, inşallah bu şekilde de devam edecek. 

Ailemin desteği olmasa bugünlere gelemem. Destekleriyle bana yardımcı oluyorlar. Üniversite tercihlerini yaptık, onu bekliyoruz. Beden eğitimi okuyacağım inşallah.’

Kaynak: AA