Devlet Hava Meydanları Konya Havaalanı Müdürlüğü'ne birkaç gün önce atanan İlhami Şimşek, Konya Havaalanı'nda kışın buzlanma nedeniyle meydana gelen uçuş iptallerinin önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapıldığını, yeni cihazlarla uçuş iptallerinin önleneceğini söyledi

Konya'nın gündemini çok uzun süredir meşgul eden ve adeta Konya'nın kanayan yarası haline gelen Konya Havaalanı'nın iyileştirilmesi için geçtiğimiz yıl bazı çalışmalar başlamıştı. Konya Havaalanı'nın mevcut bunası restore edilirken, yeni bir terminal binasının da yapımına başlanmıştı. Mevcut binadaki çalışmalar nedeniyle dışarıdan bakıldığında bir şantiye alanından farksız olan Konya Havaalanı'nın çalışmaların tamamlanmasının ardından Konya'ya daha iyi hizmet eder bir hale geleceği belirtiliyor.

YENİ MÜDÜR ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Devlet Hava Meydanları Konya Havaalanı Müdürlüğü'ne atanan ve birkaç gün önce göreve başlayan İlhami Şimşek, Havaalanı'nın iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaları Merhaba'ya anlattı. Konya'nın sürekli gelişen ve buna bağlı olarak daha iyi şartlarda hava ulaşımını sağlayacak olan bir yapıya ihtiyacı olduğunu, kendilerinin de bu ihtiyacın giderilmesi yönündeki çalışmalara devam edeceklerini bildiren Konya Havaalanı Müdürü İlhami Şimşek, “Ben, Amasya Merzifon Havaalanı Müdürlüğü'nden Konya'ya atandım. Daha önce de uzun süre Konya'da kalmışlığım ve Konya Havaalanı'nda yaklaşık 5 yıl görev yapmışlığım var. Bu nedenle Konya Havaalanı'nın fiziki yapısını ve sorunlarını biliyorum. Bu sorunların çözümü için geçtiğimiz yıl bazı çalışmalar başlatılmıştı. Biz de bu çalışmaların tamamanması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

UÇUŞLARIN ÖNÜNDE ENGEL KALMAYACAK

Özellikle son yıllarda Konya Havaalanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan uçuş iptallerinin oluşturduğu büyük problemlerin bilincinde olduklarını söyleyen İlhami Şimşek, “Bu sorunların en önemli sebebi, pistlerdeki buzlanmaydı. Bu buzlanmanın önlenmesi için yeni cihazlar aldık. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'müz bize yeni ve son teknoloji ürünü olan buz çözücü cihazlar gönderdi. Bu cihazlar sayesinde buzlanmaya bağlı olarak uçak seferlerinin iptali gibi bir durum söz konusu olmayacak” ifadelerini kullandı.

Konya Havaalanı'nda, her havaalanının olmazsa olması olarak bilinen ve güvenli bir şekilde uçağın iniş yapmasına yardımcı olan ILS cihazının bulunduğunu, bunun görüş mesafesinin 550 metre olduğunu söyleyen İlhami Şimşek, “Özellikle sisli havalar bizi en çok tedirgin eden havalardır. Konya Havaalanı'ndaki bu cihaz, 550 metreye kadar görüş mesafesi sağlıyor. Bunun daha gelişmiş olanları da var fakat Konya Havaalanı'nın fiziki altyapısı gelişmiş olan cihazların uygulanması için müsait değil. Pistlerle bağlantı sağlayacak ve pistleri de boydan boya ışıklandırmayı gerektirecek bir sistem kurmak gerekiyor. Bu da daha uzun soluklu bir iş. Biz öyle inanıyoruz ki, bu yıl uçuş iptalleri geçtiğimiz yıl kadar yoğun olmayacak. Yeni aldığımız cihazlar bu sıkıntıları çözecek” dedi.

YENİ TERMİNAL SÜRESİNDEN ÖNCE BİTECEK

Konya Havaalanı'ndaki yatırımları da yakından takip ettiklerini söyleyen İlhami Şimşek, bir taraftan mevcut terminal binasındaki tadilat çalışmalarının, diğer taraftan da yeni terminal binasının yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Mevcut terminal binasının güçlendirilmesi için yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Şimşek, “Yapımı devam eden yeni terminal inşaatı ise şu an yüzde 12-13 oranında yapıldı. Müteahhit firmayla görüştüğümüzde süresinden önce inşaatı bitirmek için çalıştıklarını söylediler. İnşallah Konya daha iyi şartlarda uçuş yapılabilen, engellerin kalktığı, vatandaşın sorun yaşamadığı bir havaalanına kavuşacak. Bizden önceki dönemlerde de bunu sağlamak için çalışıldı, biz de bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.