Henüz 19 yaşında ama o Fenerbahçe'yi performansıyla oyunuyla ve golleriyle sırtında taşıyor. UEFA'nın resmi sitesi UEFA.com da Salih Uçan'ın bu yükselen performansına ayrı bir yer ayırdı. "Salih Uçan yüksekten uçuyor" başlığıyla verilen haberde genç yıldızın sözlerine yer verildi. Salih, futbolda yaşın hiçbir zaman önemli olmadığını ifade etti. Uçan, "19 ya da 39 yaşında olmak sahada fark etmez. Benim için gol atmak önemli ancak daha önemli olan şey ise takımımın kazanması" diye konuştu.
 
TÜRKİYE'NİN YENİ STARI
 
UEFA Salih'le ilgili yaptığı değerlendirmede Salih'in Avrupa'daki ilk maçına BATE Borisov karşısında çıktığını ve Viktoria Plzen karşısında attığı golle ise Sarı-Lacivertliler'e çeyrek finalin kapısını açtığını yazdı. Salih'in geçen haftaki Lazio maçında da oyuna sonradan girerek, 2-0'lk galibiyette önemli bir rol oynadığı belirtildi. Site ayrıca Türkiye Milli Takımı'nın U20 Dünya Kupası'nda en büyük yıldızının Salih olacağını ifade ederken, "Türkiye'nin hem bu yaz hem de gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olacak" ifadelerini kullandı. 
 
KOCAMAN: SALİH'İN PERFORMANSI SÜRPRİZ DEĞİL
 
UEFA.com ayrıca teknik direktör Aykut Kocaman'ın da Salih Uçan'la ilgili sözlerine de yer verdi. Salih'in gösterdiği performansın sürpriz olmadığını belirten Kocaman, "Benim için performansı sürpriz değil. O çok yetenekli bir oyuncu. Onun için futbolda yapması gereken doğruları söylemekten başka yapabileceğim hiçbir şey yok. Ona bol şans ve kariyerinde başarılar diliyorum. Bizim için çok değerli bir oyuncu" diye konuştu.