Samsung Electronics fuar kapsamında Galaxy ürün ailesinin en yeni üyeleri Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in tanıtımını yaptı. Galaxy S7'ler, ABD ve Çin pazarına Snapdragon 820, diğer tüm ülkelerde ise Exynos 8890 yongaseti ile gelecek. RAM miktarı ise 4GB. Kısacası performanstan yana hiçbir sıkıntı yaşatmayacak bize. Ekran konusunda diyecek çok da bir şey yok zaten. 5.1-inç'lik S7 özellikle tek elle kullanıma önem verenler için ideal görünüyor. Samsung Galaxy S7 özellikleri ve Galaxy S7 fiyatı ne kadar?


    Samsung Galaxy S7

    Android 6.0.1 işletim sistemi
    5.1-inç (2560x1440) SAMOLED ekran
    142.4 x 69.6 x 7.9 mm; 152 gr
    Exynos 8890 ve Snapdragon 820 (ABD/Çin) yongasetleri
    4GB RAM
    32/64GB dahili hafıza (+200GB'a kadar microSD )
    MicroSD yuvası (SIM kart yuvasının içinde)
    12MP ana kamera (OIS, faz tanılı oto. odak, LED flaş)
    (1/2.6'' sensör büyüklüğü, 1 µm piksel boyutu, f/1.7 diyafram açıklığı)
    5MP ön kamera
    3G/4.5G (450Mbps), Wi-Fi, BT, NFC
    IP68 sertifikası (yani su ve toza dayanıklı)
    3000mAh batarya
    Hızlı kablosuz şarj: S7 2 saat / S7 Edge: 2.2 saat
    Ekran daima açık özelliği
    Parmak izi okuyucusu (ana tuşun altına gömülü)


    Galaxy S7 Edge

    Android 6.0.1 işletim sistemi
    5.5-inç (2560x1440) SAMOLED ekran
    150.9 x 72.6 x 7.7 mm; 157 gr
    Exynos 8890 ve Snapdragon 820 (ABD/Çin) yongasetleri
    4GB RAM
    32/64GB dahili hafıza (+200GB'a kadar microSD )
    12MP ana kamera (OIS, faz tanılı oto. odak, LED flaş)
    (1/2.6'' sensör büyüklüğü, 1 µm piksel boyutu, f/1.7 diyafram açıklığı)
    5MP ön kamera
    3G/4.5G (450Mbps), Wi-Fi, BT, NFC
    IP68 sertifikası (yani su ve toza dayanıklı)
    3,600mAh batarya (hızlı şarj > yarım saatte %83)
    Hızlı kablosuz şarj: S7 2 saat / S7 Edge: 2.2 saat
    Ekran daima açık özelliği
    Parmak izi okuyucusu (ana tuşun altına gömülü)

Performans:

Galaxy S7'ler, ABD ve Çin pazarına Snapdragon 820, diğer tüm ülkelerde ise Exynos 8890 yongaseti ile gelecek. RAM miktarı ise 4GB. Kısacası performanstan yana hiçbir sıkıntı yaşatmayacak bize. Samsung'un Exynos 8890 yongaseti üzerinden gidecek olursak Galaxy S6 neslini güçlendiren selefi Exynos 7420 ile arasındaki fark işlemcide %30, GPU'da ise %64 seviyesinde:

Dahası yazılımsal ayakta Open GL'den 4 kat daha hızlı render yapabilen Vulkan API'sı ile desteklenmiş ki bu da çok daha akıcı bir oyun deneyimi anlamına geliyor. Keza oyunlarda atanmış oyun başlatıcısına yer verilmiş oluşu da bir diğer önemli yenilik. Yukarıda gördüğümüz gibi oyun esnasında kenardan çektiğimiz zaman çıkacak bu menü üzerinden, oyun esnasında alarm/bildirim almama, kapasitif tuşları pasif hale alma, oyunu küçültme, ekran görüntüsü alma veya kaydetme gibi pek çok ayarı gerçekleştirebileceğiz.

Ekran

Ekran konusunda diyecek çok da bir şey yok zaten. 5.1-inç'lik S7 özellikle tek elle kullanıma önem verenler için ideal görünüyor. Bu açıdan 5.5-inç biraz zorlayabilir ama kavisli ekranın sunduğu estetik de gerçekten fark yaratıyor. Her iki modelin de çözünürlüğü 2560x1440 piksel ve paneller SAMOLED.

Galaxy S7 ile birlikte gelen önemli bir yenilik de 'ekran daima açık' özelliği. Bu sayede bildirimleri görmek için ekranı açmamıza gerek kalmıyor. Pile etkisinin saat başı %1 olacağı belirtiliyor ki bu da önemli birşey değil. Yine bu özellik dahilinde ekranın üzerinde; tarih, saat, takvim ve dahası 3. parti uygulamalar atayabileceğimizin de altını çizelim.

Dünya Mobil Kongresi başladı

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan GSMA Dünya Mobil Kongresi, İspanya'nın Barcelona kentinde başladı. Bu yılki teması "Mobile is Everything - Mobil Her Şeydir" olarak belirlenen ve dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen GSMA Dünya Mobil Kongresi, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin yer aldığı ve yeni teknolojilerini tanıttığı fuarın ilk gününde en büyük sürpriz mobil telefon üreticilerinden geldi. Samsung, Sony, HTC, LG gibi firmalar fuarda yerlerini alırken son modellerini tüketici ile buluşturdular.

-Fuarda Mark Zuckerberg sürprizi

Samsung Electronics fuar kapsamında Galaxy ürün ailesinin en yeni üyeleri Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in tanıtımını yaptı. Günümüzün tüketici yaşam biçimine göre yaratılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'ler tasarımın sadeleştirilmesinin yanı sıra, geliştirilen kamerası, modernize edilen yazılım işlevleri ve bağlantı özellikleri ile fuarda öne çıkan ürünler arasında yer alıyor.

Verilen bilgiye göre, Galaxy S7'ler suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlandı. İki farklı işlemci ile gelen Galaxy S7'ler ABD ve Çin pazarına Snapdragon 820, diğer tüm ülkelerde Exynos 8890 işlemci ile satışa sunulacak.

Galaxy S7 ile birlikte gelen önemli bir yenilik de 'ekran daima açık' özelliği. Bu sayede bildirimleri görmek için ekranı açmaya gerek kalmıyor. S7'lerde 'Dual Pixels' ismini verdiği yeni bir otomatik odaklanma teknolojisine geçen Samsung düşük ışıkta bile netliği en üst seviyeye çıkarıyor.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in üzerinde düşük ışıkta dahi daha aydınlık ve net kareler sağlayan, bir akıllı telefonda ilk kez yer alan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera bulunuyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, ziyaretçilere sürpriz yaparak Samsung'un tanıtım etkinliğine katıldı. Zuckerberg katılımcılardan büyük ilgi gördü. Artırılmış gerçeklik gözlüğü Gear VR ve 360 derece kamera üzerinde duran Zuckerberg, gelecek nesil platformun Gear VR olduğunu söyledi.

-Fuarda şirketlerden akıllı telefon atağı

Fuarda LG de yeni akıllı telefonu LG G5'i ziyaretçilerle buluşturdu. Verilen bilgiye göre tek parça metalden gövdesi bulunan telefonun kolay çıkartılabilir pil özelliği öne çıkıyor. LG Oyun Arkadaşları adı altında kendisine eşlik eden bir cihaz koleksiyonuyla tamamlanan LG G5, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülebiliyor.

Vodafone Çok Satanlar Masası'na katılacak LG G5'in nisan ayında satışa sunulması bekleniyor.

Bir başka global teknoloji şirketi HTC ise fuarda Desire serisi akıllı telefonlarının en yenilerini tanıttı. Desire serisinin 2 yeni modeli HTC Desire 530 ve 825, modayı tüketici elektroniği ile buluşturmayı hedefliyor.

Sony Mobile da XperiaTM markasının yeni yüzü "X" Serisi akıllı telefonlarını fuarda görücüye çıkardı. Tanıtımı yapılan "Xperia X", "Xperia X Performance" ve "Xperia XA" modelleri 2016'nın yaz aylarından itibaren beğenilere sunulacak.