Yandex arama motoru, Akınsoft ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.  Anlaşma ile , Yandex arama teknolojileri veürünlerinin, geniş bir yelpazedeki sektörel yazılımları ve İnternet kafeleriçin sunduğu çözümleriyle tanınan Akınsoft ile birlikte tüm Türkiye’de dahageniş kullanıcı kitlelerine ulaştırılabilmesi bekleniliyor.
 
1,5 yıl içinde yoğun bir pazarlama faaliyeti yürüten Yandex,Türkiyedeki internet kullanıcılarının %31’ine ulaşmayı başardı.Yandex TürkiyeBaşkanı, Yalçındağ, tekil kullanıcı sayısının son 1 yıl için %248 arttığını,arama sayısında ise artışın %600 olduğunu belirtti.
 
Yapılan basın toplantısında Yandex’in yakın dönemdekiplanlarına değinen,  Yandex Türkiye’ninyakın dönem projelerinden ve gelecek vizyonundan bahseden Yönetim KuruluBaşkanı Mehmet Ali Yalçındağ, şunları ifade etti: \"Yandex teknolojileri veürünleri ile desteklenecek Akınsoft yazılımları, çok kısa bir süre içerisindeTürkiye’nin dört bir köşesindeki kurumlarda ve pek çok internet erişimnoktasında kullanımına sunulacak. Hedefimiz, ürün ve hizmetlerimizi daha fazlakişiye ulaştırmak ve daha fazla vatandaşımızın ihtiyaçlarına yanıtverebilmek.\"
Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın: \"Yandex’inyerelleşme anlayışını takdirle karşılıyoruz. Türkiye’nin lider yazılımşirketlerinden biri olarak, Yandex’le böylesine bir işbirliği içine girdiğimiziçin çok memnunuz. Akınsoft ve Yandex’in daha nice projelere imza atacağınıumuyorum. Bu hepimize hayırlı bir başlangıç olsun.\" dedi.