Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) tarafından 19-20 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen 'Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan Yemenli 20 işadamı, İstanbul'dan Konya'ya geçti. Konya’nın hayal ettiklerinden daha güzel bir şehir olduğunu ifade eden Yemenli işadamları, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) üyeleriyle iş görüşmeleri yaptı.
 
    İnşaat, yapı ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren Yemenli işadamları, Konya'daki temaslarına Mevlana Üniversitesi'ni ziyaret ederek başladı. Üniversitede yetkililerden okul hakkında bilgi alan konuk heyet, daha sonra AKTİSAD binasında kendileri ile görüşmek için gelen Konyalı firma sahipleriyle ikili iş görüşmesi yaptı.
 
Yemenli işadamları, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek, "Konya’nın iş gücüne ve kalitesini yerinde gördük. Buradan alacağımız çok şey var." dedi.
 
    Daha sonra Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı firmaları gezen Yemenli işadamları, Konya sanayisine övgüler yağdırdı ve "Konyalı firmaları Yemen'de görmek, onların yapacağı yatırımları kendimize örnek almak istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
    Yemenli işadamları, bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN