Türkiye’de son dönemde Avrupa Birliği standartlarında hazırlanan yeni ehliyetler Avrupa’da yaşayan insanlar arasında kafa karışıklığına neden olmaya devam ediyor. Çok sayıda kişi bu ehliyetlerin Avrupa’da geçerli olduğuna inanıyor. Oysa durum son derece farklı. Avrupa’nın birçok ülkesinden yeni Türk ehliyetleri ile trafikte yakalananlara verilen ceza haberleri geliyor.

Son olay ise İsveç’te yaşandı. Malmö’de yaşayan Türkiye kökenli bir kişi yeni Türk ehliyeti ile trafikte polis tarafından durdurulunca ceza aldı. Aracı kenara çekilen şahsa polis tarafından, ‘İsveç’te oturma ve çalışma müsaadesi olan kişilerin Türk ehliyeti kullanamayacağı bildirisi’ yapıldı. Söz konusu şahsın aracını kullanıp evine gitmesine müsaade etmeyen polis İsveç ehliyeti olan bir arkadaşının aracı gelip almasına müsaade etti.

İsveç Polisi Türk Ehliyetine El Koydu

Malmö’de yaşayıp Kopenhag’da yaşayan şahıs www.ehliyetsinavi.se sitesine yaptığı açıklamada, ”Her zaman olduğu gibi işime arabayla gidip geliyordum. Dönüş yolunda köprüdeki sınır kontrollerinde İsveç polisi ehliyet sordu. Türk ehliyetini çıkardım. Sonra kenara çekip ehliyete el koydu ve hakkımda dava açılacağını söyledi. Türk ehliyetleri İsveç’te geçerli değilmiş” dedi.

Öte yandan söz konusu şahıs hakkında dava açıldı. Ehliyetsinavi.se sitesine açıklamada bulunan hukukçular, trafikte Türk ehliyeti ile yakalanan kişilerin mahkeme tarafından ceza almaları halinde bu oturma müsaadelerinden, vatandaşlık başvurusuna kadar birçok şeyi etkileyeceğini söyledi.

haberisvec.com