Mart ayından itibaren koronavirüs salgını sebebiyle spor müsabakaları iptal edildi. Ancak geldiğimiz noktada, başta profesyonel ligler olmak üzere futbolda çoğu müsabaka oynatıldığını söyleyen Yeniceoba Kulübü Başkanı Mesut Küçükköse, “ O zaman alınan ilk karar doğruydu ve biz de destek vermiştik. Basketbol ve voleybolda da maçlar oynanıyor ancak Türkiye’deki amatör ligler hala oynanmıyor.” dedi.

Küçükköse, “Ülkemizde Amatör Futbol Federasyonları pandemi döneminde sorumluluğu üzerine almıyor, “Sağlık Bakanlığı bize ne derse onu uyguluyoruz” diyerek kestirip atıyorlar. Ancak müsabakaların oynanması için Sağlık Bakanlığının koyduğu kriterlerin sadece profesyonel ligler için geçerli olmadığını biliyoruz. Bu durumda federasyonun sorumluluğu alarak maçlarımızı oynatması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Mesut Küçükköse; yönetim kurulunda yer alan Yasin Köylü, Mustafa Binici ve Volkan Yağcı ile Yeniceobaspor takımının başına geldiklerinde,  ilk olarak hedeflerinin takımı tekrar ayağa kaldırmak olduğunu vurguladı.  Amaçlarının, takımı  bir üst lige yükseltmek olduğunu söyleyen Küçükköse, bunun için beraber yola çıkarak takımı ait olması gereken yerlere ulaştırmayı hedeflediğini söyledi  

Küçükköse, ilk olarak takımın başına tecrübeli ve amatör havasını yaşamış antrenör Özgür Evyapan ile anlaşarak, kendisi ile  yapılan toplantı sonucunda takımı baştan kurmak için seçmeler yapmaya karar verdiğini belirtti. Küçükköse, “Seçmeler sonucunda takımı kurarak, Özgür hocamızın raporu doğrultusunda transferler yaparak, takımımıza güç katıp yolumuza emin adımlarla yürüdük ve terimizin son damlasına kadar mücadelemizi sürdürdük.” sözlerini kullandı.

Yapılan  antrenmanlar, hazırlık maçları ve 2 resmi maç sonrasında koronavirüs salgını nedeniyle lige ara verildi.  Sonrasında  da bu sürece kadar halen amatör futbolun oynanması hakkında resmi bir bilgi verilmediği bildirildi. Küçükköse, “Yönetimin, hocanın, futbolcu arkadaşlarımızın ve büyük yeniceoba taraftarının hedefi, umutları ve heyecanı yarım kaldı. Bizler bir an önce maçların oynanması ve amatörün heyecanını, havasını tekrar yaşamak istiyoruz. Maçların tekrar oynanmaya başlanmasıyla yönetim ve takım olarak daha güçlü bir şekilde geleceğiz.” şeklinde sözlerini sürdürdü.