Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen ve 4 ülkenin ortak olduğu “Yeteneğime engel koymayı istemiyorum” adlı Erasmus Projesi’nin sonuç toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı. Toplantıda projeyle ortaya konulan kitap tanıtıldı.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin koordinatör olduğu Erasmus projesinin sonuç toplantısı gerçekleştirildi.

“I choose not to place ‘dis’ in my ability” başlıklı Erasmus+Ana Eylem 2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesinin sonuç ve yaygınlaştırma toplantısı Cihanbeyli’de yapıldı. Toplantıya İtalya, Bosna Hersek, Polonya ve İzmir-Tire'den proje ortağı katılımcılar da yer aldı.

Proje ile Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçedeki özel eğitim ve rehberlik öğretmenleri ile okul idarecilerine, projenin fikri çıktısını ve projeye ortak ülkelerin engelli eğitim sistemlerini tanıtıcı eğitimler verildi. Ayrıca öğretmenlerden gelen yetişkin engelli eğitimiyle ilgili sorular cevaplandırıldı.

Proje Koordinatörü Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Akkurt, İtalya, Bosna Hersek, Polonya ve İzmir-Tire'de yapılan proje etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Söz konusu ülkelerin yetişkin engellilere yönelik kursları ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Akkurt, projenin amacı ve bu projeye duyulan ihtiyaç konusunda açıklamalarda bulundu.

Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezi, “Yeteneğime engel koymayı istemiyorum”  isimli Erasmus+ Ana Eylem 2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar adlı engelli eğitimi ile ilgili projede, ülkelerde alınan eğitimler sonucunda ortaklarla birlikte bir kitap ortaya çıkardı. “Engelli Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar’’ adlı kitabın tanıtımının da yapıldığı toplantıda katılımcılara Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıtaş tarafından katılım belgesi verildi.