Öncelikle ybhaber.com ailesine  ve Sami AVCI'ya bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim..
  

Evet gerek ülke siyasetinde gerekse mikro ölçekte Cihanbeyli'mizde partimiz Barış ve Demokrasi Partisine yoğun bir teveccüh var. Başka siyasi partilerde olan arkadaslarımızında  Partimize üyelik katılımları devam ediyor.Partimize olan bu ilgi hiçbir zaman şaşırtmadı bizi çünkü ülke gündemini takip eden herkes, Mecliste sayısal olarak en küçük grup olmamıza rağmen gerçek anlamda muhalefet yapan tek parti olduğumuzun bilincidedir.Bunu halkımız gördüğü için Partimize yoğun bir ilgi var.Bu ilgi Cihanbeyli Belediye Başkanlığı aday adaylığı noktasında da aynıdır.Resmi başvurular henüz başlamamakla birlikte çok sayıda aday adayımız Partimize şifahi olarak başvurmuştur. Resmi başvurular başladıktan sonra sayı netleşecektir.

 

Soru : 1) Duyduğumuz kadarıyla Bdp'nin Cihanbeyli Belediye Başkan aday adayları oldukca çok siz Bdp olarak aday adayınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Cevap : 1)


Evet biz bu arkadaşlarımız arasında seçim yaparken, seçimi kazanabileceğimiz örgüt ilkelerimizi bilen , dürüst,o koltuğu doldurabilecek liyakatte, donanımlı ,seçildikten sonra belediye Başkanlığı kapılarını halka sonuna kadar açmış ve bir başkan profili üzerinde duracağız.Aday gösterilmeyen aday adaylarımızın da bu süreçte en az aday gösterdimiz arkadaşımız kadar onunla  beraber ama bir adım dahi geri durmadan aynı yolda yürümeleri gerektiğini bilmelerini istiyoruz.

 

Soru : 2) Bdp'nin Cihanbeyli için geliştireceği seçim stratejisi hakkında biraz  bilgi verir misiniz ?
 
Soru : 3) Bdp'nin Cihanbeyli için ne gibi planları var ?

 

Cevap : 2 - 3)


BDP’nin seçim stratejisi Seçimde ilçe merkezi kasaba köy mahallerinde girmeyeceğimiz hiçbir yer olmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Hiçbir kesimi ötekileştirmeden siyasi duruşumuzu sergileyip Halkımızdan oy isteyeceğiz.Sadece doğruları söyleyip , mevcut belediyedeki yanlışları da halka deşifre ederek siyaset yapacağız.Asla yerine getiremeyeceğimiz vaadlerde bulunmayacağız, tutamayacağımız sözler vermeyceğiz.

Cihanbeyli'nin yabancı olduğu BDP Beledeyeciliği yani Halk belediyeciliği modellerini halka anlatacağız.Halk yönetime nasıl dahil edilirmiş, halka rağmen değil halkla birlikte belediyecelik nasıl yapılırmış halka bir bir açıklayacağız. Seçim döneminde gittiğimiz her kasaba, köy ve mahallenin her türlü sorunun kendi sorunumuz gibi sahiplenerek tesbit edeceğiz çözüm üretmek noktasında birlikte karar vereceğiz.Halkımıza Projelerimizi anlatacağız onlardan katkı sunmalarını isteyeceğiz.

 

Soru : 4) Cihanbeyli'de bulunan şeçmenlere birşey söylemek istermisiniz ? 


Cevap : 4)


Değerli Cihanbeyli Halkımızdan 30 Mart Yerel seçimlerinin bir milat olduğunun bilincinde olmaları gerektiğini 84 yıllık ilçe tarihinde ilk defa gerçek anlamda kendi kendimize oy verme fırsatını yakaladığımızı sadece Kürtlerden değil Cihanbeylimizdeki devrimci demokrat ilerici Türklerin de oyuna talip olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.Seçimi sadece Kürtlerle değil Türk arkadaşlarımızla birlikte kazanacağımıza inanıyoruz.Eğer seçimi sadece Kürt oylarıyla kazanırsak bir tarafımızın eksik kalacağını düşünüyoruz.


Teşşekür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 

ybhaber.com - Özel Haber