Şenliklere, Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal, davetliler, çeşitli şehirlerde yaşayan Tüfekçipınarlılar ve köy halkı katıldı.
 
Hıdırellez şenliklerinin organizasyonunu yapan Mümin Molla yaptığı açılış konuşmasında, “Bizler aynı suyu içmiş, aynı tozu yutmuş insanlarız. Şuanda burada bir aradayız, ne mutlu bize” dedi.
 
Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal da, “Tüfekçipınar deyince aklıma gelen iki şey var; birincisi yeşili, ikincisi intizamı. Hıdırellez, milletimizi bir ve beraber kılan ortak bir değerimizdir. Milletimiz tarihin derinliklerinden bugüne ortak değerleriyle, dini, inancı, vatanı, bayrağıyla bir olmuştur. Allah'ın izniyle bundan sonra da bir olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya da, “Anadolu'da hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez, insanlık tarihinde çok eski zamanlardan beri kutlanıyor. Farklı zamanlarda farklı isimler altında kutlansa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlanmak mümkündür” dedi.
 
Konuşmaların ardından şenliklere katılanlar gönüllerince eğlendi.