Soğuyan havalarda grip salgınına dikkat

Havaların soğumasıyla gribin baş göstermesi üzerine Dr.  Gökhan Yılmaz, grip hakkında bilinmesi gereken korunma yollarından bahsetti. Gribal enfeksiyonların virüs kaynaklı enfeksiyonlar olduğunu belirten Yılmaz, grip olunca antibiyotik kullanmak yerine C vitamini bulunan meyveler yenmesinin daha doğru olduğunu ifade etti.

Virüslerin genellikle vücudun direncinin düştüğü zaman kendini gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, kişide halsizlik, yorgunluk, kırgınlık şeklinde kendini gösterdiğini söyledi. Yılmaz,  gribin özellikle son bahar aylarında bazen de bahar aylarının başlangıcında kendini  nezle olarak  gösterdiğini vurguladı. 

İlaç tedavisinin olmadığını ileri süren Yılmaz, bağışıklığı arttırıcı limon, meyve veya bitkisel ürünlerin tüketilmesinin gribal enfeksiyonları geçirmek için yeterli olacağını açıkladı.

Gribal enfeksiyonun tedavi edilmediğinde bronşit, sinüzit, hatta astıma bile neden olacağını vurgulayan Yılmaz, “ Kronik  hastalarda, kalp hastalarında, tansiyon olan hastalarda, 65 yaş üstü hastalar ve özellikle çocuklarda gribal enfeksiyona yakalanma riski daha fazladır.” dedi.

HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT

Grip olmamak için doğal beslenmek ve havanın temiz olması gerektiğinin  altını çizen Yılmaz, kirli hava şartlarının gribal enfeksiyona yakalanmaya neden olabileceğini ve bu yüzden bulunduğumuz yerde havanın temiz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Gribin çok geniş bir olgu olduğunu ve bazen aşıların bile fayda etmediğini söyleyen Yılmaz, gribe neden olan vrüsler kendilerini yenileyen canlılar olduğunu ifade etti.

KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI

C vitamini zengin besinlerin grip olmayı önleyeceğini söyleyen Yılmaz; “ Kuş burnu çayını gripte çok fazla tavsiye ederiz. Solunum yoluna direk etki eden zencefil, zerdeçal ve ıhlamur birebir önerdiğimiz besinlerdir. Öksürük için ise kestane balını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Son olarak beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, yemek yemeği kestiğimiz an direncimizin düşeceğini ve grip süresinin uzayacağını, bundan korunmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Sakine Demir -Ybhaber.com