Açıklamasında çete liderlerinin savaş çağrıları yaptığı mitinglerin yapıldığını belirten Demirtaş, “Olay yerindeki yaralılara polis gaz atıyor. Parçalanmış bedenlere gaz atıyor. Polis ambulansları engelliyor. Herkesten önce ilk çevik kuvvet geliyor. Ölü sayısı artsın diye çabalayın bir devlet var.” dedi.


“Arkasında karanlık bir güç yok”


Demirtaş, “Geçici Başbakan çıkacak yine kem küm edecek. Türkiye’nin başına bela olmuşlar. Efendim. Şunu yapalım! Sen nasıl bir hükümetsin. Nasıl bir devlet haline geldiniz? Diyarbakır’da da bunu yaptınız. benim gözümün önünde… insanlar orada boğulurken yaralıları taşımaya çalıştı. Alçak bir bombadır” şeklinde konuşan Demirtaş, “Arkasındaki güçler ortaya çıkar mı? çıkmaz. Çünkü olayın arkasında karanlık bir güç yok. aleni güç var. Tıbkı Suruç’taki gibi.” dedi.


“İstihbaratı bu kadar güçlü olan bir devletin bunu bilmemesi mümkün mü?”


Demirtaş, “İstihbaratı bu kadar güçlü bir devletin bunu bilmeme ihtimali var mı? Bizi dinleyen, her adımımızı takip eden bir istihbaratları var. Karşımızda mafyalaşmış, çeteleşmiş bir devlet var.” dedi.


“Hiç bir zulüm iktidarı baki değildir”


Amaçları toplumu, herkesi panik havasıyla şok durumuyla düşünemez hale getirecekler. Bu saldırıyı düzenleyenlerin amaçlarının herkesi panik havasıyla, şok durumuyla düşünemez hale getirmek olduğunu söyleyen Demirtaş, “Zulme karşı boyun eğmeyenlerin direnişiyle, dik duranların direnişiyle bugünlerden de çıkacağız. Bunlar karanlıkta kalan olaylar olarak tarihte yer almasına izin vermeyeceğiz. Hepsinin hukuk çevrçevesinde hesabını soracağız. Hiç bir zulüm iktidarı baki değildir. Halka hukuka hesap verecekler.” dedi.


“Bütün Seçim çalışmaları iptal edildi”


Demirtaş,”Bütün seçim çalışmaları iptal edildi. Kim seçim çalışması yapabilir. cenazelerimez yerdeyken bunu yapamayız. Bütün kentlerde bütün planlamalar iptal edildi. Yaralıllarla ilgilenceğiz. Biz özgürlük sevdası için kurulu bir partiyiz. Biz bir seçim partisi değiliz. Bizim için özgürlük ve barış seçimden çok daha önemlidir.” şeklinde konuştu. politikkedi