Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ADİK Tersanesi’nde düzenlenen amfibi gemi “Bayraktar”ın denize indirilmesi töreninde konuştu.

“Bayraktar” gemisinin Türkiye’nin denizlerdeki gücüne güç katacağından şüphesi olmadığını dile getiren Erdoğan, ilk amfibi gemisi 2011’de denize indirirken büyük heyecan ve gurur içinde olunduğunu anlattı.

Erdoğan, bu gelişmelerin, savunma sanayinde elde edilen ilerlemelerin denizcilik alanındaki yansımaları olduğunu belirtti.

MİLGEM başta olmak üzere bu alandaki projeleri devam ettirmek, yeni projelerle donanmayı güçlendirmek gerektiğini belirten Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘Kararlılığımız var’

“Burada kararlılığımız var. Hızır Reis’in donanmayla seferden geldiği dönemlerin heyecanını yeniden yaşayacağımız günleri hep birlikte görmeyi temenni ediyorum. Çalışmalarımızı, Yavuz Sultan Selim’in ve Gazi Mustafa Kemal’in şu güzel sözünü kendimize ilke edinerek yürütüyoruz.

“Ecdadımız diyor ki ‘Hazır ol cenge, eğer ister isen sulh-u salah’. Evet, barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. Bu anlayışla kendimiz, bölgemiz ve tüm dünyada barışı, huzuru, güvenliği daim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

‘Yolda kalmaya tahammülümüz yok’

“Küresel sistem, ekonomik kaosla birlikte jeopolitik bir yeniden yapılanma sürecinin de içine girdi. Üstelik bu sürecin tüm önemli çatışmaları, çekişmeleri, mücadeleleri bizim yakın çevremizde cereyan ediyor.

“Bu dönemi ülkemiz ve milletimiz lehinde değerlendirebilmemizin en başta gelen şartı, güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine, güçlü bir yüksek teknolojiye dayalı üretim altyapısına sahip olmamızdır.

“Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi, sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok. Her alanda kendimizi teçhiz etmeli, eksiklerimizi tamamlamalı ve hedeflerimize doğru tam yol ilerlemeliyiz.”

 

İMC