İstanbul’da düzenlenen özel bir etkinlikte karşı karşıya gelen robotların futbol maçı renkli görüntülere sahne oldu. Şık gollerin atıldığı maçta Bremen Üniversitesi takımı, Boğaziçi Üniversitesi’ni 7-0 yendi.

Almanya Büyükelçiliği işbirliğiyle Bremen Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında Rahmi Koç Müzesi’nde robot futbol takımları maç yaptı. Davetliler beşer dakikalık iki devre halinde oynanan müsabakaya büyük ilgi gösterdi. Müsabakayı, Bremen Üniversitesi B-Human takımı, Boğaziçi Üniversitesi’nin Cerberus robot takımını 7-0 yendi. İlk yarıyı 3-0 üstün kapatan konuk robot takımı B-Human, ikinci yarıda da baskılı oyunu sürdürdü ve karşılaşmadan 7-0 üstün ayrıldı. 10 dakikalık devre arasında ise yaklaşık 6 kilogram ağırlığında olan robotların bakımı yapıldı, ek şarzları takıldı.

Bu arada maç, kimi zaman robotların faullü hareketlerine de sahne oldu. Maça küçüklerin ilgisi yoğun oldu. Robot futbolcuların attığı şık goller göz doldurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Cerberus robot takımının teknik direktörü olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Levent Akın, uluslararası robot maçlarına katıldıklarını ve şimdiye kadar bir birincilikleri olduğunu söyledi. Robotların uzaktan kumanda edilmeden sadece kendilerinin algısı sonucu hareket etiklerini belirten Akın, “Geçmiş yıllarda dünya şampiyonluğumuz da vardı. Bu sene birinci turu geçtik. Onun dışında çeyrek finale kalmışlığımız da var.” dedi.

Kaynak: CIHAN