HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, “HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir’in vefatı dolayısıyla yayınladıkları başsağlığı mesajında, özgür ve demokratik ülke hasretini ve dileğini her platformda dile getiren, bu uğurda mücadele eden Demir, 90’lı yıllardan itibaren demokratik siyasete aktif katkı sağladı” dedi.


HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir’in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Demokratik siyasetin önemli isimlerinden, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir’in elim bir trafik kazasında yitirdiklerini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Eş Genel Başkanlar, “Özgür ve demokratik ülke hasretini ve dileğini her platformda dile getiren, bu uğurda mücadele eden Demir, 90’lı yıllardan itibaren demokratik siyasete aktif katkı sağladı. Halkın Emek Partisi (HEP), Demokrasi Partisi (DEP) ile Demokrasi ve Barış Partisi’nin (DBP) kurucuları arasında yer aldı. DEP Parti Meclisinde yer aldı ve genel sekreterlik görevi yürüttü. Fehmi Demir’e Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına, HAK-PAR camiasına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.