Kamalak, AK Parti ile CHP'nin aynı zihniyete mensup olduğunu söyledi. Kamalak, her iki partinin de sonuçta aynı düşünceleri paylaştığına işaret ederek, her ikisinin Batıcı olduğunu dile getirdi.Park Konferans Salonu'nda düzenlenen ilçe kongresine Kamalak'ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ve parti teşkilatı mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti. Kongre sonunda Saadet Partisi Gölbaşı İlçe eski Başkanı Yaşar Arslan, görevi Ali Gülhan'a devretti. Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşenlerin fikirlerini ve zihniyetini bu gün Saadet Partisi ve Milli Görüş'ün temsil ettiğini söyledi. Kamalak, “Çanakkale'de şehit düşenler İslam dini için şehit düştü. Bu gün biz de aynı fikir ve düşünceler için mücadele ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

SAADET'E VERMEYİN DİYEMEYENLER, OYLARI BÖLMEYİN DİYORLAR

Kamalak, yerel seçimlerin yaklaştığını ancak bazı kesimler tarafından yine aynı oyunun sahnelendiğine işaret ederek birilerinin “Ey millet oyları bölmeyin” cümleleri kurduğunu söyledi. Kamalak, “Bunu söyleyenler ‘ey millet oyları bölmeyin' diyenler, oyları Saadet'e vermeyin demek istiyorlar. Ama onu diyemiyorlar. Demirel de aynı oyunu 40 yıl sahneye koydu. Ancak Refah Partisi, sonunda iktidara geldi” dedi.

CHP İLE AK PARTİ'NİN FARKI NE?

“Peki, o zaman sizin CHP ile ne farkınız var. Onu söyleyin” diyen Kamalak, her iki siyasi oluşumun da birbirinin aynısı olduğunu dile getirdi. Kamalak, “Birinin rengi siyah birininki ise beyazdır. CHP pirincin içindeki siyah taş ise AK Parti'de beyaz taştır. Her ikisi sonuçta taştır. Çünkü her ikisi de batıcıdır. Zinayı savunur ve domuzu kasaplık et sınıfına sokmak ister. Sonuçta her ikisi de işbirlikçidir” eleştirisini yaptı.

81 İLDE SADECE İKİ PARTİ TEŞKİLATLIDIR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ise yerel seçimlere bir yıldan az bir zamanın kaldığını, bütün teşkilatlar olarak seçimlere hazır olduklarını söyledi. Bitmez, konuşmasında önemli bir noktaya da işaret etti: “Türkiye'nin 81 ilinin tamamında iki siyasi parti teşkilatlıdır. Bunlardan biri Saadet Partisi diğeri ise iktidar partisidir” dedi. Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu da, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Kasım 2012'de idamdan söz ederken, bugünlerde BDP'li vekilleri barış elçisi yapmasını eleştiren Hacıabdullahoğlu, sorunun çözümünün, İslam kardeşliğinde olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak: Milli Gazete