Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı takım 21. dakikada Olcay Şahan’ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı önde bitirdi. İkinci yarının 72. dakikasında Eskişehirspor Berkay Dabanlı’nın attığı golle skorla 1-1’e getirdi.

Eskişehirspor’un Arjantinli oyuncusu Mori, 85. dakikada 2. sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında gol olmayınca maç 1-1 sona erdi.BEŞİKTAŞ-ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig’de kendi sahasında 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçı sonrası Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilic, sonuçtan memnun olmadıklarını söyledi.

Bilic, Bu akşam adil bir sonuç ortaya çıktı. Son bölümde Sosa ve Kerim ile büyük fırsatlar yakaladık, maçı kazanabilirdik. Maç kötü koşullarda oynandı, sonuçtan memnun değiliz. İkinci golü bularak oyunu koparmalıydık. Önde yeteri kadar üretken değildik. Rakip bir duran topta cezayı kesti ve 2 puan kaybettik diye konuştu.

Maçtaki hakem kararları, attıkları gol ve Eskişehirspor’un ofsayt nedeniyle sayılmayan golüyle ilgili bir soruya Bilic, Olcay’ın attığı golü izledim, gerçekten karar vermek zor. Attıkları golü bir kez izledim ve nizamiydi. Eskişehir adına talihsizlik olmuşsa onlar için üzgünüm. Bizim de birçok maçta son derece memnuniyetsiz olduğumuz hakem kararları vardı. Onların aleyhine bir şey gelişmişse onları da anlayabiliyorum şeklinde konuştu.

Forvet hattı hakkında da konuşan Bilic, Girdiğimiz pozisyonlarla attığımız gol sayısı eşit değil. Umarım bundan sonra forvetlerimiz daha üretken olurlar dedi.

KOŞULLAR NE OLURSA OLSUN BEŞİKTAŞ’IN HEDEFİ ŞAMPİYON OLMAK

Slaven Bilic, Bu akşam neyi yanlış yaptınız sorusu üzerine, İlk 11 seçimi iyi bir seçimdi. Oyuncu değişiklikleriyle ilgili, maçı kazanamadığınızda her zaman soru işaretleri olabilir ama değişiklikler bence mantıklıydı. Sorguladığım şey şu; neden oyuncularım 1-0’dan sonra baskıyıüzerlerinden atamadılar. Demek ki bu akşam baskıyı üzerlerinden atmaları için onlara yeterince yardımcı olamadım ifadelerini kullandı.

Yabancı basında çıkan Şampiyon olamazsak bu dünyanın sonu değil şeklinde bir demecinin yer aldığı ifade edilerek, bunun doğru olup olmadığı sorulan Bilic, şu şekilde konuştu

Kötümser olmak için neden göremiyorum. Bu akşam kazanamadık ama lig sıralamasına baktığınızda lideriz. Bu akşam lider olarak uyuyacağız. Yarın da maç sonuçlarına göre ya lider ya ikinci olacağız. Kulüp hakkında hedeflerle ilgili sorulduğunda, ’Beşiktaş nerede oynarsa oynasın her zaman şampiyonluk için mücadele eder’ dedim. Siz de bu konuda sordunuz, hiçbir zaman kötümser bir yanıt vermedim. Kötümser bir hava yaratmak için bir neden yok. Koşullar ne olursa olsun Beşiktaş’ın hedefi şampiyon olmak.

BU MAÇI KAZANDIK SAYIYORUM

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig’de 4. hafta maçında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş ile İstanbul’da oynamanın kolay olmadığını belirterek, Bursa’dan 3 puanla dönüp morallerini yükselttiler. Kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Dengeli bir mücadele oldu. Üstün olan taraf ve genele bakıldığında net gol pozisyonları yoktu dedi.

Maçta yedikleri ve ofsayt nedeniyle sayılmayan golleri ilgilide acıklama yapan Sağlam, Yediğimiz gol ofsayt, attığımız gol ise nizami. Aynı şeyleri Galatasaray maçında da yaşamıştık. Atağımızı ofsayt olarak kesmese sonuç farklı olabilirdi. Bu sıkıntılı bir durum. Hakem pozisyonu görmeyebilir, bu kabul edilebilir ama olmayan bir şeyi nasıl olmuş gibi görebiliyor, merak ediyorum. İyi mücadele ettiğimiz bir maçtan, olumsuz hakem kararlarına rağmen 3 puan kazanabileceğimiz bir karşılaşmadan 1 puanla ayrılıyoruz diye konuştu.Bu maçtan galibiyetle ayrıldıklarını varsaydığını belirten Ertuğrul Sağlam, Bu maçı kazandık sayıyorum. Oyuncularımızı, maçı 2-0 kazandıkları için tebrik ediyorum. İnşallah, başkanımız da kazandık diye kabul ediyordur. Keyifli ve mücadele düzeyi yüksek bir maç oldu. Beşiktaş’a bundan sonra oynayacağı karşılaşmalarda başarılar diliyorum şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA