YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

*   El Nusra çetesinin öncülüğünde Halep'in Şêx Meqsûd Mahallesi'ne yönelik düzenlenen saldırılara karşı aktif savunma devam ediyor. YPG/YPJ savaşçıları, önceki sabah mahalle çevresinde konumlanan çetelere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi. Cendol kavşağı ile Pîno köyü arasında konumlanan çetelerin hedeflendiği operasyonda; 3 çete üyesi öldürüldü. 

Bostan Paşa ve Şêx Meqsûd Mahallesi arasında kalan bölgede ise cephane takviyesi yapan ve kamyonun güvenliğini alan araç hedeflendi.Cephane yüklü araç imha edildi; güvenlik aracı da darbelendi. Burada 10 çete üyesi öldürüldü.

*  Şêx Meqsûd Mahallesi yakınlarında hareket halindeki bir çete grubu, dün hedef alındı; 2 çete üyesi öldürüldü.

 

Kezwan'daki operasyon sürüyor

*  DAİŞ çetesinin 2 Ekim sabahı Kezwan Dağı çevresine yönelik düzenlediği saldırılar ardından başlayan operasyonlar devam ediyor. Çete üyelerinin sızdıkları köylerden çıkartılması amacıyla başlatılan operasyonda önemli darbeler vuruldu. İşgal edilmek istenen 3 köy daha temizlendi; 27 çete üyesi öldürüldü. Çok sayıda silah, cephane ve askeri malzemeye el konuldu.

 

Sızmak istediler sızamadılar

*  DAİŞ çetesi önceki gece Kobanê'ye bağlı Eyn Îsa kasabasının doğusunda bir saldırı girişiminde bulundu. Şergirat köyü yakınlarında bulunan Heşê köyüne sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vuruldu. Alanda yaşanan kısa süreli çatışma ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kaldı. 

 

 ANHA/KOBANÊ