Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ’Biz mazluma kimliğini sormuyoruz. Gelen her kim olursa olsun etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kim mazlumsa ona sahip çıkmaya çalışıyoruz’ dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafında yapımı tamamlanan Emek Anaokulu açılışını gerçekleştirdi. Bir grup gazeteciyle birlikte 3 günlük Güneydoğu Anadolu Bölgesi turuna çıktığını belirten Yalçın Akdoğan, temaslarına Gaziantep’ten başladı. Akdoğan, Gaziantep’in ardından Şanlıurfa ve Mardin’i ziyaret edeceğini söyledi. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sözlerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i tebrik ederek başladı. Yalçın Akdoğan, şunları söyledi:

“Bu açılış töreninden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin Hanıma çok teşekkür ediyorum. 4 anaokulunu birden açıyor. Tabi kendisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da yaptığı için bu işin önemini belki de herkesten daha fazla biliyor. Orada edindiği perspektif ve vizyonla belediyeciliğe de bunu katarak bugün gerçekten güzel bir program hayata geçirilmiş oluyor.”

Anaokulu düzeyinde okullaşmanın önemine değinen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, 12 yıl önce bu süreci başlattığında bütün AK Parti seçim beyannamelerinde, hükümet programlarında, acil eylem planlarında 4 ana başlık vardır. Bunların birincisi eğitimdir. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. 12 yıl boyunca yaptığı bütün konuşmalarda da bu 4 ana başlığa vurgu yapmıştır ve bu çerçevede çok büyük adımlar attık. 205 bin derslik yaptık. 450 bin yeni öğretmen ataması yapıldı. Okullarda 1 milyon bilgisayar dağıtıldı. Sadece son dönemlerde 850 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. Bunlar tabi eğitimin fiziki imkanlarını geliştirmek. Bunla birlikte muhtevayı geliştirmek de önem taşıyor. İşte bu çerçevede muhtevanın gelişimi için de son dönemde ciddi değişiklikler yapıldığını özellikle bu 4+4+4 sitemiyle 28 Şubat sürecinde yaşanan büyük mağduriyetlerin bu şekilde ortadan kaldırıldığını görüyoruz.”

’BİZ ONLARIN ÖNÜNE DUVAR ÖREMEYİZ’

Bölgedeki mülteci sorununu da değerlendiren Yalçın Akdoğan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Birtakım sorunların yaşandığını biliyorum. Özellikle bu göçmen meselesinde. Bunun ürettiği birtakım sosyal travmalar ve sorunlar da var ama büyük devlet olmak, büyük millet olmak biraz böyle bir şey. Yani birisi darda kaldığında, sıkıştığında can havliyle çoluk çocuk, yaşlı insanlar ortaya atıldığında biz onların önüne duvar öremeyiz. Onları reddedemeyiz. Bu bir insanlık meselesidir. Bu, ahlaki bir duruştur ve bu duruşu büyük milletler sergileyebilirler. İşte 1 buçuk milyon göçmene ev sahipliği yapıyoruz. O çok konuşan birtakım ülkeler var. Bunlar kaç kişiyi ağırlıyor acaba veya bu insani yardım konusunda ne kadar taşın altına elini koyabilirler. Türkiye hiç gocunmadan, gücenmeden, para hesabı yapmadan bu kadar insana sahip çıkarken, onlar acaba ne kadar külfetin altına girdiler.

Biz mazluma kimliğini sormuyoruz. Gelen her kim olursa olsun etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmadan kim mazlumsa ona sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu noktada Gaziantep’in saygıdeğer büyük insanlarının büyük bir fedakarlık gösterdiğini, son derece alicenap bir şekilde kucağını, gönlünü açtığını biliyorum. Burada yaşanan birtakım insani, sosyal sorunlar olabilir. Bunu da inşallah devletimizin imkanlarıyla, sivil toplum dayanışmasıyla zaman içerisinde bunların aşılacağına inanıyorum.”

Kaynak: IHA