Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, siyasi iktidarın, son 11 aydır ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirici söylemleriyle insanların, birbirine Allah’ın selamını vermekten çekinir hale geldiğini söyledi. Doğan, "Bu siyasi iktidar insanları öyle bir ayrıştırdı ki Allah’ın selamını birbirine vermeye korkar hale geldi. Esnafın, ziyaretimizde, korkudan fişlenirim korkusu ile selamımızı almaktan korkması ülke adına üzüntü ve kaygı verici." dedi.

Manavgat’ta, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır ile birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Ramazan Doğan, ’Türkiye’yi ileri demokrasi seviyesine çıkaracağız’ diyerek, 12 Eylül anayasa değişikliği referandumunda halktan yüzde 58’le oy alanların, 4 yılın sonunda ülkeyi totaliter bir rejime dönüştürdüğünü savundu. Doğan, iktidarın, bir an önce kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok etmekten vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Siyasi iktidarın, polislerle başlattığı toplumda sindirme operasyonunu, milli eğitimde kendisi gibi düşünmeyen okul müdürlerini yandaş sendika eliyle tasfiye ettiğinin altını çizen Doğan, iktidarın esas hedefinin, rotasyonla öğretmenleri ’sendensin, bendensin’ diyerek ayrıştırma ve ötekileştirme ile kendi kadrosunu oluşturacağını iddia etti. Doğan, Manavgat’ta bir sendikaya üye olan 11 okul müdürünün, görevden alınarak yerine yandaş sendikaya üye öğretmenlerin atanmasının milli eğitimde kadrolaşmaya en iyi örnek olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinde toplumu ayrıştırma adına aleni fişleme yapan bir siyasi iktidarın olmadığını belirten Doğan, "AK Parti iktidarı, 12 yıl içinde toplumda insanlar arası kutuplaştırmayı en üst noktaya çıkardı. İnsanlar birbirine selam vermeye korkar hale geldi. İktidar, toplum üzerinde korku imparatorluğu kuruyor. Bunun adı diktatörlüktür. Ülkemiz, bu zulmü kaldıramaz. Toplum fişlenerek ötekileştiriliyor." diye konuştu.

Ülkede 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yürütme eliyle yargının kuşatma altına alındığını belirten Doğan, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın, ’HSYK seçimlerini kazanamazsak gayrimeşru sayarız’ sözünün, yargının kuşatma altında olduğunu açık ve net bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İktidardan, bir önce yargıdan elini çekmesini istediklerini belirten Doğan, "Ülkemizde maalesef 11 aydır yürütme eliyle kuşatma altındadır. HSYK adeta Adalet Bakanlığı’nın bir memuriyeti haline gelmiştir. Kuşatma altında olan yargıda o ülkenin insanları huzur ve güvence altında olmaz. Ey AK Parti iktidarı, bu millete zulüm ediyorsunuz. Yargının üzerinden elini çekin." ifadesini kullandı.

Doğan, Suriye sınırında yaşanan sorunların yegane sorumlusunun Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu, dişişleri bakanı olduğu dönemde ’komşularla sıfır politika’ diyerek komşularla kavgalı ülke hale gelindiğini ifade etti.



Kaynak: CIHAN