Cihanbeyli Merkez ve çevre mahallelerinde kurslar açan Cihanbeyli Halk Eğitim her geçen gün yeni bir ilke imza atıyor. Cihanbeyli  Halk Eğitim Merkezi  Konya’ya 165 Cihanbeyli’ye 75 km uzaklıkta bulunan ,Ankara’ya sınır olan ve  217 nüfusluk Mutlukonak  Mahallesinde açmış olduğu Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri kursunu tamamladı.



Öğretmenliğini  Adile Savran tarafından yapılan Kursa 28 bayan kursiyer katıldı. Kursiyerlere Saç ve cilt analizi yapmak, saç ve saçlı deriye masaj ve bakım uygulamak, saç yıkama, saç ayırma, fön çekme, maşa-vak rasta yapma, saça dalga verme gibi teknikler öğretildi. Kurs 4 ay devam etti.



Diploma törenine Katılan daire amirleri ve sivil toplum örgütü kuruluşlarına teşekkür eden Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Akkurt;’’Mutlukonak Mahallesinde ilk defa bir kurs açılıyor ve bir etkinlik yapılıyor,buda bize nasip oldu,bunu için Mutlukonak’da mutluyuz,28 bayanımızı göstermiş oldukları özveri ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Mutlukonak’da  bayanlarımıza bir sanat öğrettik, bir altın bilezik sahibi yaptık’’dedi.



İlçe Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu’’ Halk Eğitim Merkezimizin bu tür kurslarla, sosyal çalışmalarla ve farklı etkinliklerle en uzak mahallelere ulaşmasını takdirle karşılıyoruz. Öğretmenimizi ve  Halk Eğitim Merkezimizi tebrik ediyorum’’dedi.