MEVKA'nın desteğiyle Konya Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak olan Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi projesi Konya'da şekilleniyor.

Konya Sanayi Odası tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) desteğiyle Konya Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak olan Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi projesi Konya'da şekilleniyor. Proje, sanayicilerin Ar-Ge ve yenilik çalışmaları için bir milat olacak. MEVKA'nın desteğiyle Konya Sanayi Odası tarafından Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOS) yapılacak Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi ortakları arasında Konya İl Özel İdare, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya ABİ- GEM, Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknokent bulunuyor.

Proje hakkında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2023 hedefleri doğrultusunda, Konya'nın emek yoğun sektörlerin yanında, Ar-Ge ve İnovasyona dayalı, yüksek teknoloji ağırlıklı üretime odaklanması gerektiğini belirterek, Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin bu sürece önemli katkıları olacağını söyledi. Büyükhelvacıgil, KOS'a yapılacak Türkiye'nin Bölgesel İnovasyon Merkezi'nde, Konya'ya rekabet avantajı sağlayacak Kümelenme Koordinatörlüğü Merkezi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, girişimcilerle Konya ekonomisine katkı sağlayacak Kuluçka Merkezi, ekonomiye kazandırılacak ürünler için Tasarım ve İş Geliştirme Proje Merkezi, Mesleki Yeterlilik Merkezi, Uygulama Laboratuvarı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi'nin olacağını bildirdi.

Üniversite-sanayi işbirliği daha da somutlaşacak

İnovasyon Merkezi'nin Konya'nın Ar-Ge ve inovasyon kültürüne önemli katkılarda bulunacağını ifade eden Tahir Büyükhelvacıgil, “Bölgesel İnovasyon Merkezi ile birlikte, artık üniversite- sanayi İşbirliği de daha somut bir şekilde gelişecek. Burada dört üniversitemize de yer vererek, Türkiye'de ‘akademik girişimciliğin' gelişmesinde model bir şehir olacağız” dedi.