Son zamanlarda üstüne fazlasıyla düştüğü projesiyle gündeme gelen Google, Glass üzerindeki çalışmaları tamamlamış olmalı ki; teknoloji dünyasından gelen soruları cevaplamaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda teknik detayların paylaşıldığı cihazın 1500 Dolar gibi bir etiket fiyatıyla piyasaya çıkması bekleniyor.
 
Google Glass özetle anlatılmak istense, kuşkusuz bir akıllı telefonla yapılacak tüm işlemlerin sesli ve görüntülü komutlarla gerçekleştirildiğinden bahsedilir. Yani görüşme yapabilir, resim/video kaydı yapabilir, mesajlar-kitap ve sosyal ağları inceleyebilirsiniz. Tek yapılması gereken Bluetooth 4.0 ve üstü bir haberleşme sağlamak.
 

Google Glass’ın tüm özellikleri

Google,  Glass’ı bekleyen geliştiricilere güzel bir sürpriz yaptı ve ilk ürünlerin üretim bandına girdiğini müjdeledi. Google’s I/O Geliştirici Konferansında ismini yazdıran ilk 2000 geliştirici Glass Explorer Edition’ı 1500 dolara satın alabilecekler.

Google, ürünü geliştiricilere göndermeden de Glass’ın tüm özelliklerini açıkladı.

İşte o özellikler;

-5 MP Kamera

-720p Video Kayıt

-16 GB Flash Hafıza

-Tüm gün yetecek pil ömrü

-Wifi

-Bluetooth

-Bone Conduction Transducer (Kemik iletim dönüştürücü)

Google Glass geliştiricilerinden alınan bilgilere göre de ekran özelliği ürünün en dikkat çekici noktalarından biri. Glass’ın, 25 inçlik HD bir ekrana bakıyormuşsunuz hissi vererek oldukça iyi bir performans sergilediği belirtiliyor.

Google Glass’ın en ilginç özelliklerinden biri de Bone Conduction Transducer (Türkçeye Kemik iletim dönüştürücü olarak çevirdik). Bu özellik dışarıdaki seslerin Glass’ı takan kişinin kafatasındaki kemiklerini kullanarak iç kulağa iletilmesini sağlıyor. Böylece Glass’ı kullanırken ekstra bir kulaklık kullanmak zorunda kalınmayacak.

Bluetooth özellikli her telefonla uyumlu olan Glass, Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) ve üzeri işletim sistemlerini destekliyor.

 
Google’ın son zamanlardaki popülerlik konusu ise, Glass’ta kullanılacak işletim sisteminin ne olduğu. Birkaç araştırma kurumlarının yaptığı ankette %91 aynı cevap verildi: Android! Evet, Glass’ın işletim sistemi Android olacak. Donanım, yazılım ve pazarlama anlamında bu üçlüyü tamamlayarak tek elde toplamak isteyen Google, güçlerini birleştirdi. Google CEO’su Larry Page, Google Glass’ta Android işletim sisteminin kullanılacağını doğruladı.
 
Akıllardaki tek soru; iOS ve Windows Phone gibi işletim sistemlerine de sağlıklı bir destek sunulacak mı? Merakla bekliyoruz…