Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin protokolünün MEVKA ile imzalandığını hatırlatan Büyükhelvacıgil, “Konya, 2023’te Türkiye’nin ihracatından yüzde 3 pay almaya talip. Bunu başarabilmek için yeni enstrümanlara ihtiyacımız var. İşte biz Bölgesel İnovasyon Merkezi ile, Konya’yı Ar-Ge ve İnovasyona dayalı yüksek teknolojide teşvik edecek yeni bir yola çıktık. Konya, 2023’te kurumsal alt yapısıyla, sanayisiyle, tarımıyla, teknolojisiyle dünyaya ‘yeni şeyler’ söyleyecek” dedi. Büyükhelvacıgil, Konya’ya Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin kazandırılmasında emeği geçen başta Konya Valisi Aydın Nezih Doğan olmak üzere herkese teşekkür etti. 

Konya’nın acil ihtiyacı: Akademik Girişimcilik 
Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin üniversite-sanayi işbirliğine de ev sahipliği yapacağının altını çizen Büyükhelvacıgil, Bölgesel İnovasyon Merkezi’nde Konya’daki dört üniversiteye de yer vererek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek bir model üzerinde çalıştıklarını bildirdi. 
Büyükhelvacıgil, “Konya’da bugün birbirinden değerli dört üniversitemiz, hocalarımız, teknokentimiz, çok değerli markalarımız var. Dolayısıyla artık, üniversitelerdeki hocalarımız bilgilerini ekonomiye nasıl kazandıracaklarını düşünürken, sanayicilerimiz de hocaların bilgilerinden yararlanmanın yollarını bulmalıdır. Yani biz, Konya’da akademik girişimcilik modelini oluşturmak ve geliştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Bölgesel İnovasyon Merkezi 
Toplam bütçesi 5.335.000 TL olan Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesi, Güdümlü Proje Desteği kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından fonlanmaktadır. Proje Sahibi Konya Sanayi Odası olan projenin ortakları arasında; Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi İleri Araştırma Merkezi, İl Özel İdaresi, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya ABİGEM ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi bulunmaktadır. Projenin İştirakçileri arasında ise; ODTÜ GÜNAM, Konya TEKNOKENT, Mevlana Üniversitesi, KTO 
Karatay Üniversitesi bulunmaktadır.
Bölgesel İnovasyon Merkezi, Konya Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 20.000 metrekare arazi üzerinde inşa edilecektir. Konya Sanayi Odası’nda bir Proje Yönetim Ofisi kurulmuştur. 

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezinde kurulması planlanan yapılar;

 BİM Koordinatörlüğü 
 Küme Koordinasyon Merkezi 
 Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi 
 Kuluçka Merkezi (İnkübatör) 
 Tasarım ve İş Geliştirme &Proje Merkezi 
 Mesleki Yeterlilik Merkezi 
 Uygulama Laboratuarları 
 Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi olmak üzere 8 ayrı merkezden oluşmaktadır.