Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, AK Parti Konya İl Teşkilatı Yönetimi üyeleri, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve esnaf temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bekir Duvarcı, iktidar partisi milletvekillerinin her zaman sorunları dinlediklerini belirtti. Şu an esnaf mağdur durumda olduğunu ifade eden Duvarcı, “Suriye krizi de bizi etkiledi. Fakat Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir destek almalıdır. Hükümetin bize verdiği bazı kredilerden istifade ettik. Şimdi ise bu kredilerden istifade edemiyoruz. Bir de çok vergi ödüyoruz. Vergilerin altından kalkamıyoruz. Akaryakıt zamları ve diğer zamlar bizi etkiledi. En fazla bu sıkıntıların içerisinde olan biziz ve hükümetten destek bekliyoruz. Hükümetten bizi düşük faizli kredilerle veya vergilerde bir iyileştirmeye gitmesini istiyoruz” dedi.

Milletvekili Mustafa Kabakcı ise konuşmasında, “Biz bir değişim dönemini yaşıyoruz. Düne kadar sanayimiz olmazsa olmaz yerimizdi. Çünkü bozulan her aracımız için gideceğimiz yer orasıydı. Fakat o dönemde 7 yıllık garantisi olan arabalar ve servisler söz konusu değildi. Böyle bir dönemin gelmesi üzerine, ben işime halen daha kaportacı olarak devam edeceğimiz dediğinizde sıkıntı vardır demektir. Öncelikle bu dönemin en büyük özelliği değişim ve dönüşüm dönemi olmasıdır. Bunu hepiniz göreceksiniz. Esnafımıza kesinlikle ihtiyacımız var" diye konuştu.


İHA