KONYA’da üç ayların gelişinin müjdecisi olarak bilinen ’Şivlilik’ fener alayları ve ateşin üzerinden atlama etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı.
 
Konya’da çocuklar tarafından üç ayların başlangıcında yapılan kutlama olarak bilinen Şivlilik ateş üzerinden atlama ve fener alaylarıyla kutlandı. Mahalle aralarında vatandaşlar tarafından yakılan lastiklerin üzerinden atlayan çocuklar büyük mutluluk yaşadı. Şivliliğin Konya için önemini belirten vatandaşlar, "Şivlilik bizim geleneğimiz. Çocuklar bugünlerde büyük mutluluk yaşar. Ateşin üzerinden atlarız. Fenerlerimizi yakıp dolaşırız. Çocuklarda kapı kapı dolaşarak şeker toplar" dedi.
 
İTFAİYE EKİPLERİ İHBARLARA YETİŞEMEDİ
 
Yakılan ateşler tehlike oluşturması nedeniyle itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çok sayıda ihbara giden itfaiye ekipleri bu ihbarlara yetişemedi. Polisin uyarılarına aldırmayan vatandaşlar gece geç saatlere kadar bu geleneği sürdürmeye devam etti. 
 
Şivlilikte Regaib Kandili’nin sabahı erken saatlerde gruplar halinde toplanan çocuklar tek tek evlerin kapılarını çalarak kuru üzüm, nohut, şeker, çikolata gibi yiyeceklerle ellerindeki poşetleri doldurmaya çalışır.