Merkez Parti(MEP) Genel Başkanı Abddurrahim Karslı, hak ve hukuk çerçevesinde yalana dayalı siyaseti bertaraf etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Bir dizi programlara katılmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Karslı, partisinin Erzurum İl Başkanlığı hizmet binasının açılış törenine katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Karslı, adalet ve ülke bütünlüğünden yana mesajlar verdi.

Kendisinin de Erzurumlu olduğunu belirten Karslı, "Aslında burada çok konuşmama gerek yok. İnsanlar niye konuşur? Bilinmeyeni tarif etmek için. Benim sizin nezdinizde bilinmediğim hiçbir şeyim yok. Erzurum’un Horasan ilçesindenim. Bu toprakların insanıyım. Sizinle büyüdüm, sizin dualarınızla da bu yola baş koydum." dedi.

Her zaman Hakka ve hukuka taraf olduğunu belirten Karslı, şöyle konuştu: "Hukuk hayatın özeti, ölçüsü ve disiplinidir. Hukuk adaletin örgütlenmiş şeklidir. Ben sizden; Allah’tan ve kuldan korkmayı öğrendim. Hukukta da bunu öğrendim. Kader beni Erzurum’un bir köyünden aldı Avrupa’nın başka başka şehirlerine götürdü. Türkiye’de iktidara talip olanlar, şahsi menfaatlerini yalan ve riyakarlık üzerine kurup siyaset yapıyorlar. Ben de siyasetten hep uzak durmaya çalıştım. Böyle ortamlarda hiç olmamaya çalıştım. Fakat maalesef ülkemizin ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığını görünce, şahsi hayatımı ikinci plana iterek; özellikle de ülkenin bölünmemesi için siyasetin birinci kademesine talip oldum."

’Türkiye’de canavarlaşmış siyaseti ortadan kaldırmak için yola çıktık.’ diyen Karslı, "Benim siyaset anlayışım; yalana dayalı siyaseti bertaraf etmektir. Siyasetin amacı insanların birliğini temin etmek. Ama Türkiye’de yapılan siyaset, insanları birleştirmek değil, insanları parçalamak için yapılıyor. Müslümanları da birbirlerine düşürdüler. Biz Erzurumluyuz ve ehli insafız. Biz kendi insanımızı kendi evimizde döver ve kötüler hale geldik. Apo makbul ve mübarek oldu. Bütün uluslararası kurum ve kuruluşlardaki sıkıntıları aşıp PKK ve yandaşlarını mübarek hale getirdik. Ve bir sürü uluslararası terör örgütü türettik. Arkasında durduk, finanse ettik, silah verdik, hoş görüldük, maddi ve manevi kuvvet verdik o kurumlara. Ve Türkiye’yi en sonunda bir ateş çemberine çevirdik. Sizden kendi adıma bir şey istemiyorum. Şu ana kadar peşine düştüğüm hiçbir şeyi kaybetmedim elhamdülillah. Bu haklı deyip taraf olduğum hiçbir davayı kaybetmedim ve gözümü haktan esirgeyip korkup da terk etmedim. Çünkü Allah’a inanan başka bir şeyden korkmaz. Allah’a güvenen başka bir kuvvet aramaz. Rıza-i İlahiye talip olan başkasının rızasına talip olmaz. Bugüne kadar böyle çalışıp geldim. Bu memleketin bölünmez birliği için çalışmak istiyorum. Ve diyorum ki; bu memlekette biz oldukça, bizim gibi düşünenler oldukça, bu millet var oldukça vatan bölünmez, ezan susmaz, bayrakta inmez." dedi.

’BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLERİN PEŞİNE DÜŞMEYİN’

Adalete talip olduğunu savunan MEP Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, iktidarın dün ’ak’ dediğini bugün rahatlıkla ’kara’ diyebildiğini kaydetti. Karslı, "Halifeyi arz diye hırsız ilan etmeyin. Delil aramayın boşu boşuna. Allah aşkına ağacı gösteren meyvesidir. Biz adalete talibiz. Sözde de adil olmaya çalışıyorum. Öyle bir hal yaşıyoruz ki; dün Ergenekon ve Balyoz davaları yaşadık. İçeri alınanlar, bir süre sonra ’kumpasmış’ denilerek dışarı çıkartıldı.
On yıllık kumpas olur mu hiç? Bu insanlar 5 yıl içeride niye durdu, sonra niye çıktı? Eğer bunlar gerçekten suçlu ise niye bırakıldı? Değilse niye içeri alındı? Bu insanları muhakeme edenler ise harikaydı. Erkan-ı hükümet onların arkasındaydı. Arabasını veriyordu, eleman veriyordu, destekliyordu. Hatta başbakan, okyanus ötesine davette bulunup, ’Gel bu ayrılık bitsin’ diyordu. Sonra bir gecede o da haşhaşi oldu. Şimdi Erzurumlular niye yanımda durmalı? Bunu sormamız lazım arkadaşlar. Gerçekten bu devleti yıkmaya çalışan bir hain mi var içimizde? Bu Erzurum bir hain mi büyütmüş? Yoksa ehli iman, hayatını bu işe harcayan birisi midir? Bunu bilmemiz lazım. Hiç böyle bir hükümet olur mu? Biz aklımızı mı kaybettik? Sorulması gerekmez mi? Bütün bu yapılanların hesabını hak ve adalet ışığında sormak için yola çıktık." diye konuştu.

Kaynak: CIHAN