Genç MÜSİAD: iş birliği yanında, güç ve gönül birliğini de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan; toplumun kültürel değerlerine, ticaret ahlâkına bağlı ve saygılı; çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, iş insanı ya da üst seviyede yönetici olma hedefi taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur. Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Yıldız; “Faaliyetlerimizi yaparken her zaman “İyi bir iş insanı olmadan önce iyi bir insan olmak lazım” anlayışını benimsedik. Bu anlayışla beraber de iyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir iş insanı olmadan önce her şeyden önemlisi iyi bir insan olmamız gerektiği her geçen gün önemini bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Esasında hem üniversitedeki akademik çalışmalarım hem de bir işveren olarak iş dünyasında olmam dolayısıyla birçok hususa hem öğrenci gözüyle hem de işveren gözüyle bakma fırsatım oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Asıl Marifet Doğru Mesleği Bulmakta”

Çağı çok yakından takip etmek gerekiyor. Günümüz şartlarında artık üniversite kazanmanın çok büyük bir marifet olmadığı ortada. Asıl marifet gerçekten doğru bölümleri kazanıp, mezuniyet aşaması sonrasında da en kısa sürede iş bulabilmeleri. Yıldız; “Doğru seçimler yapılmadığı zaman, hayatlarından yalnızca kaybedilen dört veya beş yıl değil mezuniyet sonrası dönemdeki iş bulma süresine göz önünde bulundurduğumuzda hayatlarının en güzel dönemlerini sürekli belirsizlik içerisinde geçirmelerine sebep oluyor. Bu psikolojik olarak da bir çöküntüye neden oluyor ne yazık ki. Dolayısıyla benim bu konudaki en büyük tavsiyem çağın gerekliliklerini göz önünde bulundurarak tercih yapmalarıdır. Günümüzde artık dijital dönüşümler, teknolojik gelişmeler insan gücünü minimuma indiriyor. Tercihlerin buna göre yapılması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Önemli Bir Tüyo”

Kendisini sürekli geliştiren, üniversitede yapılan zirvelere, salon programlarına katılan, araştıran, merak eden, sosyal çevresini genişletip gerek sosyal sorumluk projeleri olmak gerekse akademik projeler olmak üzere birçok faaliyete imza atan kişiler üniversiteden sonraki hayatlarında da kendilerini ifade edebilme konusunda çok büyük bir avantaj yakalamış oluyorlar. Bu avantaj onlara kendilerini doğru ifade edebilme yeteneğini kazandırdığı gibi, özellikle mezuniyet sonrası iş görüşmelerinde de bu avantaj onlara önemli bir fırsat kazandırmış oluyor. Yıldız; “Önemli bir tüyo da vermek isterim. Büyük kurumsal firmaların sahipleri ile ve insan kaynakları müdürleriyle görüştüğümüzde yeni işe alınacak olan mezunların özellikle üniversite hayatını ne yaparak geçirdikleri konusu işe alınma noktasında bir kriter olduğu öne çıkmakta. Yani üniversitelerde kendisini geliştiren, eğitimlere katılan, kaliteli çevre edinen kişiler üniversite sonrası hayatlarındaki iş bulma noktasında da önemli bir kazanım sağlamış oluyorlar. Şunu net bir şekilde ifade edebilirim ki kendisini ifade edemeyen, üniversite okurken kendisini geliştirmeyen, sektörel eğitimlere katılmayan, özgeçmişleri boş olan kişiler işveren boyutunda kabul görmüyorlar.” dedi. Günümüzün çok büyük kurumsal firmaları bile yeni mezunları işe aldıklarında kardeşlerimizin özgeçmişlerine baktıklarında, öncelikle öğrenci topluluklarında görev alıp almadıklarını inceliyorlar. Çünkü iş dünyası biliyor ki; öğrenci topluluklarında görev alan arkadaşlarımız hem kendilerini geliştirme hem sosyal çevre edinme hem kendisini ifade edebilme hem de öğrenmeye ve gelişime açık olduğu yorumunu yapıyorlar. Yıldız; “İş görüşmelerinde “seni neden işe alalım”, “bize ne katabilirsin” gibi sorular çok fazla sorulur. Eğer bir iş görüşmesinde onu işe almalarının sebebi açıklanamıyorsa, “ne katabilirsin?” sorusuna bir cevap verilemiyorsa işe alım da gerçekleşmemiş oluyor. Çünkü iş dünyası artık nitelikli kişiler görmek istiyor karşısında. “İstediklerimizi yapsın yeter” bakış açısı artık çok kabul görmüyor iş dünyasında.” ifadelerini sözlerine ekledi.

Son olarak Yıldız, kimseyi üzmeyen, kırmayan; merkezinde Yeniceoba’nın olduğu bilinciyle; geçmişimizle geleceğimiz arasında bu gazetenin de önemli bir köprü vazifesi görmesini temenni ediyorum. Şehir merkezlerine, yurt dışına çok sayıda göç verdiğimiz şu dönemlerde geçmişi geleceğe aktarmak bu gazete ile mümkün ifadelerini kullandı.