İzmir’de emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonda tutuklanan 11 polisten 9’u hakkında tahliye kararı çıktı. Haberi alan aileler büyük mutluluk yaşadı. Yakınlarını cezaevinden çıkarken karşılamak isteyen aileler, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi önüne giderek tahliyeleri beklemeye başladı.

Tahliye kararı verilen eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü olan Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı’nın eşi Melike Karakayalı duygularını, "Mutluyuz, adalet hukuk varmış diyoruz. İnşallah darısı bütün diğer arkadaşlara olsun. Allah onları da kurtarsın en kısa zamanda. Ben inanıyordum, her zaman adalet yerini bulacak diyordum, Allah’tan hiçbir zaman ümidimizi kesmedik. İnşallah birazdan da kavuşacağız. Allah herkese bugünleri nasip etsin." dedi.

Çifte bayram yaşadıklarını da belirten Melike Karakayalı, "İnşallah onları da aldıktan sonra bizim artık iki bayramımız olacak, çok mutluyuz, onlarla da gururluyuz. Vatana millete her zaman hizmet ettiler, görev verirlerse bundan sonra da hizmet etmeye devam edecekler. Onlar canları sağ olsun, onlar haklıydılar, gururluydular. Canlarını her zaman bu vatana millete vermeye hazırdılar. Öylede yaptılar, yatacaklarmış yattılar, kolay değil." diye konuştu.

Hakkında tahliye kararı verilen polislerden Talha Ülkümen’in eşi Melike Ülkümen de çok mutlu olduklarını belirterek, "Darısı diğerlerine olsun. Bayramı erken yaşadık inşallah iki bayram yapacağız." dedi.

Talha Ülkümen’in babası Faruk Ülkümen de Kurban Bayramı öncesinde bayram sevinci yaşadıklarını söyledi. Baba Ülkümen, kendilerine destek veren gece gündüz demeden dua edenlere teşekkür ederek, "Adalet yerini bulsun." dedi. Anne Atiye Ülkümen ise "Allah razı olsun bütün herkesten. Çok mutluyuz. Rabbime hamdolsun adalet yerini buldu. Bayram öncesi ayrı bir mutluluk yaşıyoruz." sözleriyle duygularını ifade etti.

Kaynak: CIHAN