info @ ybhaber.com

CNNTürk'te yayınlanan 'Ne Oluyor?' programında sunucu Şirin Payzın'ın konuğu AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesinlioğlu. Şirin Payzın programa reklam vermek istediğinde Zehra Taşkesinlioğlu son birşey demek istiyor ve ''Şehit aileleri bize haklarını helal etsin'' diyor ve program reklama giriyor.

Şimdi diyoruz ki bu kadın hangi hakla, hangi vicdanla bunu diyebiliyor? Ateş düştüğü yeri yakar deyimini gerçektende anlamış değil. Aldığı aylık maaşıyla, oturduğu yerden bu cümleyi nasıl kullanabilir? Milletvekili olduğun partinin ülkeyi kasıp kavurucu bir siyaset izlerken, ülkenin 5-6 aylık çok ciddi bir savaş hali devam ederken partinin yeni anayasa, başkanlık sistemi gibi daha sonrada çözülebilecek konular üzerinde yoğunlaşıp, hak istediğin ailenin çocuğunu savaşa sürüklerken, durduk yere Kürt şehirinde sokağa çıkma yasakları koyup savaşı başlatırken sen hangi hakla bunu söylüyorsun? Bu savaş ile birlikte ölen ülkesini, yurttaşlarını senden ve partinden daha çok seven askerin -bir kısmı- sizin başlattığınız savaş yüzünden hayatını kaybetmesi hangi hak-hukuka giriyor? Ölen askerlerin, sivillerin kiminizin umrunda ? Hayatını kaybeden askerin babasının, annesinin, eşinin veya kardeşlerinin düştüğü halin binde birini bile anlamış değilsiniz, anlayamazsınız.

Hayatını kaybeden askerin ailesi sana ve sen gibi partililerine niye haklarını ödesinler ? Seni seçen halka bu cümleleri söylemekten utanmıyormusun? Vatanı, milleti birbirine düşüren sizlersiniz. Asıl biz halklar olarak acaba sizlere ''Hakkımızı helal edecek miyiz?''