reklam @ ybhaber.com

İğne oyası yapımı zor olsa da kendine has şıklığı ve zarifliği ile kadınları kendinden almakta ve tercih etmelerine sebep olmaktadır. İğne oyası bilmeyen bayanlar için halk eğitim merkezlerinde bu konu üzerine eğitimler verilmekte ve iğne oyası yapma teknikleri ve modelleri öğretilmektedir. Son zamanlarda bayanların bu konuda büyük ilgisi olmuş ve yeni kurslar açılmıştır. İğne oyası yapmak ilk başta zor gibi gözükse de tekniği kavrandığında yapımı oldukça keyifli olan bir el işi örneğidir. Yapmaya öğrendikten sonra en güzel iğne oyaları arasından dilediğinize seçerek yapabilirsiniz. Bu işlemler uzmanlık istediğinden önce örnekleri de incelemeniz gerekir. 

İğne Oyası Modelleri

İğne oyası kullanılarak yapılan ürünler çok fazladır. Bunlar arasından bazıları şunlardır;

  1. İlk sırada ise iğne oyalı yazmalar gelmektedir. İğne oyası ile yapılan oyalar oldukça fazla çeşitlidir.
  2. Tek renk ile yapılanlar bulunduğu gibi iki veya daha fazla iple yapılan iğne oyaları mevcuttur. Yazmaların kenarlarını süsleyen iğne oyalarının tek renk ile yapılanları daha kolaydır ve sadedir. İki veya daha fazla ip kullanılarak yapılan modeller ise daha zordur ve ağırdır. Bu yüzden ilk defa iğne oyasına başlayacak olan bayanlar tek renk ip ile yapılan basit örneklerden başlamalıdır.
  3. Yazma oyalarının yanı sıra ise şık ve birbirinden güzel iğne oyalı havlularda mevcuttur. İster yüz havlusu ister mutfak havlusu için iğne oyası yapabilirsiniz. En güzel iğne oyaları arasından beğendiklerinizi seçerek dilediğiniz renkleri kullanarak havlularınıza renk ve farklı bir hava katabilirsiniz.
  4. Havlu, yazma, tülbent gibi günlük hayatta kullandığınız veya kullanacağınız parçaları iğne oyası ile buluşturarak değer katabilirsiniz. Hiç şüphesiz ki el emeği, göz nuru verilerek yapılan ürünler hazır olarak alınanlardan çok daha fazla değerlidir.

İğne Oyası Örnekleri

En güzel iğne oyaları yalnızca havlu ve tülbentlerde kullanılmamaktadır. Bunun yanı sıra vitrin örtüsü, oda takımı, masa örtüsü, bohça kenarı gibi çeyiz ürünlerinin yapımında da yine iğne oyaları kullanılmaktadır. İğne oyasının şıklığı ve zarafetini çeyiz sandıklarına taşımak isteyen genç kızlar bu ve bunun gibi pek çok alanda ve parçada iğne oyasına yer verebilirler. Aynı zamanda takı, toka, kolye, bileklik, yakalık gibi aksesuar yapımında da yine en güzel iğne oyaları ve modellerini kullanabilirsiniz. Bu sayede ortaya şık ve modern tasarımların çıkmasını da sağlayabilirsiniz. Günümüzde en çok tercih edilen modelleri inceleyerek kaliteli görseller de elde edebilirsiniz.