reklam @ ybhaber.com

Her geçen yıl iğne oyası havlu modelleri talebi artmakta, farklı ve yeni modeller üretilmektedir. Bayanların hala iğne oyalarına ilgisi geçmemiştir. Çeyizlerin ilk sıralarında yerini korumaktadır. İğne oyaları dendiğinde Türk dantelleri akla gelmektedir. Danteller kadar ilgi gören iğne oyaları şıklık açısından daha zarif görünmektedir. Tarihte kadınlar iğne oyaları ile kendi düşüncelerini yansıtmaktaydılar. Bunun yanı sıra doğadan da esintiler edinmişler ve iğne oyaları ile bu esintileri genişletmişlerdir. İğne oyaları ile hem mutfağa hem de banyoya şıklık katılabilir. Bunun için tercihlerinizde kaliteyi ön plana almalısınız.

İğne Oyası Havlu Yapımındaki İncelikler

Çok fazla zahmetli olan iğne oyası havlu yapımı, sabır gerektirir. İğne oyalarında kullanılan iplik çeşidi ipektir. İpek iplikle yapılan iğne oyaları daha orijinal görünmesini sağlamaktadır. Ancak günümüzde naylon iplik ile yapılanları da oldukça çoktur. İki iplik cinsi ile yapılan havlu kenarlarını karşılaştırıldığında aralarındaki farkı görmek ve anlamak çok kolaydır. İp seçiminde kaliteye önem vermeniz daha şık sonuçlar almanıza da olanak sağlayacaktır.

İğne Oyası Havlu Yapımını Öğrenme

İpliği iğneye geçirerek düğümler atılır. Bu ufak düğümlerin birleşmesiyle ortaya figürler çıkar. İğne oyası havlu yapımı için artık internet sitelerinden de videolu anlatımlarla evde kolayca yapılabilir. Evde bulunan havluları iğne oyaları, farklı bir tarzda ve boyutta yapılabilir.

İğne Oyası Havlu Yapımı Önemi

  • İğne oyası havlu yapımı ile ek gelir elde edilebilir. Aileye geçimine katkı sağlanabilir.
  • El becerisi olarak kişinin kendini geliştirmesi imkanı sağlar.
  • İğne oyası yapılacağı zaman havlu ile ipliğin bir bütün olması gerekir. Havluya göre model seçimi de uygun olmalıdır. Uygunluk sağlandığında emeğin karşılığı muhakkak alınır.
  • Çalışmayan kadınlar için ideal bir uğraştır. El emeği ile yapılarak internet ortamından da kolayca satılabilmektedir.

İğne oyaları öğrenilmesi, değer verilmesi gereken el sanatları örneklerinden biridir. Günümüzde bulunan bir çok imkanlardan faydalanarak iğne oyası yapımını öğrenmek çok kolaydır. Eğer yapılmak istenmese de her yerden temin edilebilir, satın alınabilir. Evlerin her köşelerini de iğne oyaları ile süslemek mümkündür. İğne oyalarına düşkün olan birçok bayanların evlerinin her yerinde iğne oyası esintisi görmemek mümkün değildir. El sanatlarına gereken önemi vererek ve uzun yıllar el sanatlarına katkı sağlayarak, tükenmesine engel olunmalıdır. İğne oyasında dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan bir tanesi de görsel şıklıktır. Görsel şıklığa önem vererek kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz. Evinize renk katabilirsiniz.