Üç gün süren karnaval boyunca, çeşitli kültür ve inançtan insanlar, sokaklarda birlikte eğlendi. Karnavalı yaklaşık 500 bin kişinin izlediği bildirildi. 
 
Danimarkalıların bütün yıl bekledikleri ve turistleri Danimarka’ya çeken karnavalda dansçılar, bu yıl da renkli, ilginç giysiler içinde ve samba, rumba gibi müzikler eşliğinde yaptıkları kıvrak danslarla izleyenlerin nefesini kesti. 
 
Bu yıl dansçı kadınlar arasında hamilelerin çokluğu da dikkat çekti. Kopenhag’ın Stroget adlı 2,5 km’lik uzun alışveriş caddesinde izleyicilerin arasından geçen karnaval gruplarında, Brezilya, Arjantin, Paraguay gibi ülkelerden gelen dansçılar, şarkıcılar, müzisyenler, kaliteyi bir kat daha artırdı. 
 
MADDİ DESTEK GEREK
 
Bu yıl karnavala katılan gruplar arasında Amizade, Aquerala, A Banda, Bafo Do Muhdo, Bateria, Carioca, Mariposa, Pocoloco, Sambananas, Toscana gibi gruplar, en çok dikkat çeken ve beğeni kazananlar oldu. 
 
Karnaval Komitesi Başkanı Morten Sörensen, bu yıl yenilik olarak, bazı konser salonlarıyla anlaştıklarını ve Danimarka Radyo ve Televizyonu’nun da etkinliklere destek verdiğini belirterek “Karnavala katılan müzisyen ve dansçı sayısı her geçen yıl artıyor. Dans gruplarında ortalama 50 ile 80 kişi bulunuyor. Karnaval sayesinde Kopenhag’a gelen turist sayısında önemli artış kaydediliyor. Ancak belediyelerden ve devletten daha çok maddi yardım bekliyoruz. Tek sorunumuz ekonomik destek” dedi. 
 
Ünsal TURAN / KOPENHAG
Hurriyet Avrupa