Adı sık sık çete savaşları ve şiddet olayları ile anılan Malmö’de sular bir türlü durulmuyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen şiddet olaylarında bir kişi hayatını kaybetti.

Malmö’de geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen şiddet olaylarında şehrin huzuru yeni yaralar aldı. Cumartesi günü şehir merkezinde akşam vakti bir alış veriş merkezinde meydana gelen ve polis tarafından çeteler arası hesaplaşma olduğu tahmin edilen silahlı çatışmada bir çete üyesi hayatını kaybetti.

Aralarında çocukların da olduğu onlarca insanın gözleri önünde meydana gelen çatışmada başka can kaybının olmaması büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Polis siyah bir BMW marka araba ile kaçan saldırganların peşine düşerken olayla ilgili henüz başka somut bir gelişmenin yaşanmadığı belirtiliyor.

Diğer taraftan Pazar gecesi meydana gelen bir patlama ile Malmö bir defa daha sarsıldı. Kent merkezinde bir araç altına yerleştirilen bomba büyük bir gürültü ile patladı. Etrafta kimsenin olmaması nedeniyle can kaybının yaşanmadığı patlama nedeniyle olay yerinin yakınında bulunan Modern Sanat Müzesi’nin camları kırıldı. Polisin iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığı üzerinde durduğu bildiriliyor.