samiavci @ ybhaber.com

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

 

Bizim için 1 Mayıs

 

İşçi ve emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs'ın ülkemizde bayram tadında geçtiğini daha göremedik malesef. Yapılması düşünülen mitinglerin ve kutlamaların hemen hemen hepsinde polis müdahalesi ile karşı karşıya geliyor işçi ve emekçilerimiz.

 

İşçi ve emekçi derken, ülkemizde sadece ve sadece Resmi kurumlarda çalışan memurlar işçi ve emekçi olarak resmi tatilini yapıyor. İşçi ve Emekçilerimizde 1 Mayıs demeden çalışmaya emek harçamaya devam ediyor. Çok az bir kesim 1 Mayıs'ı emek harçamayarak geçiriyor. 

 

 

İşçi ve Emekçilerimize Gaz Biberisiz, Jopsuz ve Müdahalesiz 1 Mayıs Diler, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramlarını En İçten Dileklerimle Kutlarım.