salihyazar @ ybhaber.com

İnsan neden bu kadar kendisiyle çelişir.

Sadece bizde mi bu kadar geriye doğru çelişme yaşanır.

Çelişmek gelişmeye matuf insanlarda daima ileriye doğru olmuştur.

Geçmişi okurken amacımız, kaygımız geleceği güvenle okumak yaşamak değil midir?

Hata yapalım, medeniyet hatalardan ders alındıkça bu noktaya geldi.

Yanılalım, kusurlarımız olsun. Ancak aynı şeyleri tekrarlayarak yaşamakta ki ısrar neyin nesidir?

Koltuk düşkünü siyasetçilerin makam uğruna nasıl fırıldak gibi döndüklerini, Milletten oy isterken ağızlarından düşürmedikleri "dava"larını bir kalemde nasıl sattıklarını ortaya koyanlardan biriside yeni çakma AKP li Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Topçu’dur.

Abhazya  Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği ve  Kocaeli Abhaz Kültürü Derneği'nin İzmit ilçesindeki bir otelde düzenlediği, "Kuzey  Kafkasya Halklarının Türk Siyasetinde Yeri" konulu konferansta konuşan Topçu bakın ne demiş.(19.05.2016)

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak bölücü terörle mücadele ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Yalçın Topçu, Meclis'teki dokunulmazlık teklifi oylamasına ilişkin, "Bölücü terör örgütü mensuplarını, yandaşlarını, arkasındakilerini, önündekilerini kamu alanının tamamından silmek, süpürmek ve atmak başta Meclis'tekiler olmak üzere, hepimizin görevidir." dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009'da vefatından sonra BBP Genel Başkanı oldu ve 2011 seçimlerine kadar bu görevi yürüttü.  2011 seçimlerinden sonra da BBP'den istifa edip, AKP'ye katılmak için fırsat kolladı. 

Çok bekledi, çok azmetti.  7 Haziran seçimlerinde AKP'den aday adayı oldu ama aday gösterilmedi.

O vazgeçmedi, Havuz medyasında "BBP Eski Genel Başkanı" titri ile boy göstermeye devam etti. Sonunda muradına erdi, AKP-HDP-TT Hükümetinde, Saray'ın isteği üzerinde Kültür Bakanı yapıldı. 
 

Peki Yalçın Topçu, 2011'e kadar AKP ve Tayyip Erdoğan hakkında neler söylemişti?

"Bunlar kendilerini Sultan Süleyman sanmasınlar, onun yolları altınlandı, dünya ona bile kanmadı. Gereğini yapmaları lazım. Yarın bu millet tarafından kendileri de tasfiye edilir ama Muhsin Yazıcıoğlu, onun düşüncesi, onun düşüncesiyle şekillenmiş olan siyasiler sanıyorum ki memleket, durdukça durur, biz unutulmayız." demişti Erdoğan için.

Daha da ileri giderek, "Erdoğan, 'one minute' ile tribünlere oynadı. Şimdi git bunun gereğini de yap. Başbakan çok net siyaset yaptı, tribüne oynadı, milletin duygularını okşadı. Ortadoğu’da şu anda saniyede 10 kişi ölüyor. Başbakan’ın one minute demesi hiçbir işe yaramadı. Başbakan one minute dedi, İsrail OECD’nin kapısında senelerdir bekliyordu, Başbakan’ın veto yetkisi vardı, gidip veto etmedi, İsrail 16 yıllık bekleyiş sonunda OECD’ye girdi. Rahmet olarak yağdı mı, yağdı, 16 yıl sonra" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın Yahudi lobilerinden aldığı Üstün Cesaret Madalyalarını hatırlattı.  "Erdoğan, İsrail'den aldığı tüm ödülleri derhal iade etmeli!" demişti.

Topçu da şimdi Erdoğan'ın emrinde, AKP'den Bakan oldu, milletvekilliği bekliyor.. Ne demişti Erdoğan'a: "Yarın bu millet tarafından kendileri de tasfiye edilir ama Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşüncesi memleket durdukça durur, biz unutulmayız." demişti.
 

Çelişki tamam ama bu çelişki değil. Bu düpedüz fırıldaklıktır. Türk siyaset tarihinde fırıldaklar hiç eksik olmadı. Bundan sonra köklü bir yenilenme olmazsa fırıldaklık kurumsallaşacak.

Parayı, gücü ve devleti eline geçiren fırıldağa basıyor parayı sonrasında istediği yere koyarak her çeşit hizmeti yaptırıyor.

Ve Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu… diğerleri. Liste hayli uzun.

Daha önce bunlarla ilgili bir iki yazı yazmıştım. Kamuoyu onların nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor.

Şöyle bir söz vardır:’Bul karayı, al parayı.’Fırıldaklar çoğalınca sözün anlamı değişti.’Bul parayı, al karayı.’

Bizi yok edecekler şunlardır: İlkesiz siyaset; vicdanı sollayan eğlence; çalışmadan zenginlik; bilgili ama karaktersiz insanlar; ahlâktan yoksun bir iş dünyası; insan sevgisini alt plana itmiş bilim; özveriden yoksun bir din anlayışı.’ Mahatma Gandhi

salihyazar@ybhaber.com
 

Kaynak:http://www.postmedya.com/analiz/akp-li-yalcin-topcu-erdogan-a-agzina-geleni-saymis-erdogan-one-minute-ile-h115733.html