salihyazar @ ybhaber.com

 

“Düşünceleriniz pozitif olsun. Çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur. Sözleriniz pozitif olsun. Çünkü sözleriniz davranışlarınız olur. Davranışlarınız pozitif olsun. Çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız pozitif olsun. Çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur. Değerleriniz pozitif olsun. Çünkü değerleriniz kaderiniz olur. ” Mahatma Gandi

Fransa'da, ağır isçilerin işleri hakkında ne düşündüklerini incelemek üzere araştırmayı yürüten bir görevli, bir inşaat alanına gönderilir.
Görevli, ilk isçiye yaklaşır ve sorar : "Ne yapıyorsun?" Nesin sen, kör mü?" diye öfkeyle bağırır isçi." Bu parçalanması imkânsız kayaları ilkel aletlerle kırıyor ve patronun emrettiği gibi bir araya yığıyorum. Cehennem sıcağında kan ter içinde kalıyorum. Bu çok ağır bir iş, ölümden beter." der.

Görevli hızla oradan uzaklaşır ve çekinerek ikinci isçiye yaklaşır. Aynı soruyu sorar : "Ne
yapıyorsun?" İşçi cevap verir : " Kayaları mimari plana uygun şekilde yerleştirilebilmeleri için, kullanılabilir şekle getirmeye çalışıyorum. Bu ağır ve bazen de monoton bir iş, ama karım ve çocuklarım için para gerekli. Sonuçta bir işim var. Daha kötü de olabilirdi." der.

Biraz cesaretlenen görevli üçüncü isçiye doğru ilerler. "Ya sen ne yapıyorsun?" diye sorar. "Görmüyor musun?" der isçi kollarını gökyüzüne kaldırarak." Bir katedral yapıyorum." der.

Bu hikâyenin enteresan tarafı her üç isçinin de aynı işi yapıyor olmalarıdır. Görmeyi seçtiğiniz yol sizin tutumunuza bağlıdır.

Bugün hava biraz bulutlu mu yoksa biraz güneşli mi?
Güllerin dikeni mi vardır, dikenli dalların gülleri mi?
Bardağın yarısı boş mudur, yarısı dolu mu? Yoksa bardak olması gerekenin iki katı büyüklükte midir?

Seçim tamamen size aittir.

Yandaş yayın grupları, Allah’ın her günü Büyük Birader’in açıklamaları doğrultusunda gündem oluşturmak ve halkı önümüzdeki seçime angaje etmek için aramıza pus pompalıyor.

Seçim sonuçlarını etkilemek için (7 Haziran 2015 seçim öncesinde olduğu gibi..) yalanlar,iftiralar ve kuruglarda hiçbir sınır tanımıyor.(  Star Medya Grubu sorumlusu Murat Sancak’a yapılan (!) kurgusal saldırı gibi)

Ne yaparlarsa yapsınlar hesapları 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi tutmayacak. Mevcut durumlarının da gerisine düşecekler.

Bu sefer belli ki çıkarmaya çalıştıkları savaşı alenen çıkarmaya çalışacaklar.

Biz bütün bunları neden yaşadığımızı çok iyi biliyoruz.

Tek amaçları var. Büyük Birader’in gözetiminde ve himayesinde birlikte kurdukları hırsızlık düzenlerini korumak, kollamak ve sürdürmektir.

salihyazar@ybhaber.com