salihyazar @ ybhaber.com

Kimin ne dediğine değil, nasıl yaşadığına, faaliyetlerine bakmak gerekir.

Bir masayı doğal ölçülerden birini kullanarak kendinize göre ölçmeye kalkışırsanız, çıkacak sonuçlar da kendinize göre olacaktır. 

Herkesin üzerinde hemfikir olduğu, uzlaştığı evrensel ölçme aracı kullanılmalıdır.

Ne ki, insanların söylem ve eylemleri arasındaki tutarlılıklarına bakmak gerekir. Dini, ahlaki, değer yargıları ve kültürünüzün ortak evrensel değerlerin neresinde durduklarına, olumlu bir şeyler katma derdiyle dertlenip dertlenmediklerine bakılmalıdır.

İnsan, var olduğu günden bu yana maddi ve manevi alanda hep daha yenisini aramış, bulmaya çalışmıştır. Arayışlarını aralıksız sürdürmeye devam etmektedir. Yeni ve farklı düşünsel dünyada her limana doğru yelken açmaya çalışmaktadır. Dünyanın sonuna kadarda bu böyle devam edecektir. Arayışlar sonucu ortaya çıkan sonuçlar, insanın maddi ve manevi yaşantısını değiştirir ve dönüştürür.

Düşünsel yolculukta, ilk etapta elde var olan verilere bakılır. Dikkat edilecek husus sonuçların ve eldeki verilerin samimiyetidir. Savunduklarınızın, beşeri değerler skalasına neler kattığı ya da neleri aşırdığı önemlidir. Alınanlar, sağlananlar zarardan fazlaysa yeni iyi niyet okumalarının ortaya çıkmasını sağlayacaktır. 

Duygu, düşünce örgünüzü bir yerlere angaje ederek onları yok sayarak, bastırarak ve ön kabullerle karşı tarafı dinleyemezsiniz. Bu tutum sizi baştan bencilce kendinize taraf yapar ve karşınızdakini de “karşı taraf” yapar. İletişim kopar, kötü niyetler üzerinden okumalar yapılır. Anlamayı değil, yargılamaya başlarsınız. Bir çeşit iletişim olsa da aslında yapılan düpedüz yalıtımdır. Suçlayıcı, yaralayıcı ve sorun artırıcı sonuçlar ortaya çıkar.

Bugün (04.06.2013) basın toplantısında, yaşanan olaylardan gerekli mesajı aldığını söyleyen hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın açıklamaları hiçte öyle gelmedi. İknadan çok uzak, yapılanları sözde 11 tane illegal örgütün A.K.P ve hükümeti hedef alan yıpratma amaçlı olaylar olduğunu söyledi. Yani kendi üzerlerine yine hiçbir şey almadılar.

Olaylar muhalefet partilerine karşı gelişseydi aynı şeyleri söyler miydi bay Arınç. Muhalefeti halkı anlamamakla suçlardı. Halkın yanında yer alacakları açıklamasını tahmin etmek çok zor değil.

Gücün sarhoşluğuna kapılan  bunu yapıyor.

salihyazar@gmail.com