salihyazar @ ybhaber.com

“İnsanlarla yüz yüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

Pablo Neruda

“Dün,

AKP Burdur milletvekili Reşat Petek. Kamuoyu onu cemaatin yayın organlarında çıkan yazılarıyla tanıdı ve bu yolla bir yerlere geldi.

Bugün çark etmiş,sonuna kadar cemaatin baş düşmanı ve partisinin yıkamacısı olmuştur.

Markar Esayan 25.Dönem AKP milletvekili.

Dün, Agosta mütevazı bir yazar ve gazeteci iken Ahmet Altan, kurduğu gazetenin yazı işlerini ve kalemi onun eline vererek ülke kamuoyu tarafından tanınmasını ve bir yerlere gelmesini sağladı.

Bugün, dününü bir kalemde silerek iktidarın acar fedaisi olmuştur.

Bunlardan o kadar çok ki..Hangi birisini söyleyelim ve yazalım.

Ne diyelim darısı sıradakilerin başına. Yala senin de olsun.

Gözümüz varsa namerdim. Korkum bunlara benzemektir.

Temelsiz ve ilkesel olmayan  toplumlarda  bu risk her zaman vardır.Hepimizin karakterle ilgili  sorununun temelinde bu var..”

“Geri kalmış; ilkel ekonomilerde inanç ve para ilişkisinde ikiyüzlülük vardır.Gözü dönmüş sermaye sahipleri inançlı insanların inanç farklılıklarını iyi kullanır.

Örneğin iş disiplini için; kapanmış bir bayanın çalışmalarını artı değer olarak kabul eder. Hatta daha bağımlı bir performans için teşvik eder.

Oruç tutan personeli el üstünde tutar. Çünkü yemek ve çay molaları kendisine artı değer olarak geri döneceğini bilir.

Ancak söz konusu namaz oldu mu, aynı yaklaşımı göstermez. Önce iş diyerek namaza harcanan kısacık anları bile ekonomik kayıp ve darbe olarak görür.”

“Son iki üç aydır Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen’de Şii Hüsilere karşı, Ed Dali,Marib ve başkent Sana’da sürdürdükleri barbar saldırılarda mı emperyalistlerin işidir? (29.07.2015)

Müslümanlar takkeyi çıkarıp başlarına hava aldırmalı ve enikonu düşünmelidir. Her şeyi ve ve olumsuzluğu emperyalistlere bağlamak eli kanlı kendi yöneticilerinin ekmeğine yağ sürmektir. “

“Seçim hükümeti için anayasa ne derse o demiş 'yetkili etkisiz eleman'. Gördüğüm kadarıyla bir anayasa manayasa filan yok. Delik deşik edilmiş ve diledikleri gibi kullandıkları yamalı, aksak bir işe yaramayan nizamname var.”

“Geçen gün şarlatan bir din tacirinin kendi televizyon  kanalında bir vaazına denk geldim.Öyle sözler sarf ediyor ki.. Derdi din ve ahlak değil. İlle de nemalanmak.

Suya sabuna dokunmadan öncesinde beyinlerimize zerk edilmiş ne kadar hurafe ve bidat varsa hepsinden bir miktar alıp yeni tütsüler oluşturmak suretiyle dumura uğratmaya çalışıyor kıt kanaat kalmış aklımızı.

‘İki yüz yıldır denenen idari reçetenin artık işe yaramadığını, bilmem kaç milyon kilometre kare olan toprakların bu anlayıştan dolayı kaybedildiğini, bu kafayla gidilerse yakında camilerimizin de kapatılacağını’ söyleyerek iktidara da  göz kırparak yerini sağlama alıyor.Nabza göre şerbet...

Kaç milyon diye böbürlendiği topraklar, atalarının dönemin diğer yayılmacı devletleri gibi işgal ettiği topraklar olduğunu bilmiyormuş gibi konuşuyor. Bilmemesi mümkün değil.Derdi başka adamın.

Talan,ganimet üzerinden geliştirilen dinsel ve tinsel savaş kültürünün değerleri (Gazi,şehitlik,kahramanlık..) üzerinde vatandaşı söğüşlemek.

Osmanlı toprak kaybetmedi. Toprakları asıl sahiplerine iade etti.”

salihyazar@ybhaber.com